Джон Кери: Ще помогнем на България за Хизбулла

  • 06 февруари 2013 06:53

  • 1404
  • 10
Джон Кери: Ще помогнем на България за Хизбулла
©

Съединените щати приветстват своя близък приятел и съюзник в НАТО България за задълбоченото и професионално разследване на терористичната атака от 18 юли в Бургас, се казва в изявление на държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Според Кери данните са ясни и категорични – ливанската групировка „Хизбулла” е отговорна за това смъртоносно нападение на европейска земя. „Ние остро осъждаме атаката, която носи чертите на други заговори от последната година. САЩ действат решително и всеобхватно, за да предотвратят дестабилизиращите действия на „Хизбулла” в Европа, Югоизточна Азия, Южна Америка и Близкия Изток, и са готови да направят всичко във възможностите си, за да съдействат на правителството на България за отговорните за атаката в Бургас да има правосъдие”, се казва в изявлението.

Джон Кери призовава другите правителства по света и конкретно партьорите в Европа да предприемат незабавни действия за възпиране на „Хизбулла”. По думите на държавния секретар, необходимо е категорично послание към тази терористична групировка, че повече не може да извършва такива омерзителни действия безнаказано.

Последвайте канала на

Novini.bg
1404 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
анонимен

2013.02.06 | 23:29

10
Още Вчера Хизбула,заяви,че няма нищо Общо с Атентата в Сарафово,а и защо им е,след като през България им е най-лесната Дестинация за Европа,явно е угодно само на Янките и Еврейте,защото Иран и Сирия не им клякат,а нашите Управници дават мило и драго за да държат Властта

2013.02.06 | 23:29

9
За какво ще ни помагате бе? Мръсни ционисти! България не е бойко, цецо, дянков и николай младенов(БЪЛГАРИНА)! Вие му мислете, ако стане така, че трябва да получите помощ! Много ми е интересно, кой, ще ви помогне за нещо? Тия по-горе споменатите ли?
към 1 и 2

2013.02.06 | 23:29

8
Както сте тръгнали да защитавате арабите,"утре" ви виждам в джамиите.Така преди време плюехте Русия,така и сега плюете САЩ.Все сте недоволни,все някой ви пречи.Какво им е на американците,по добре с тях,отколкото с мюслитата.То ако при арабите беше добре,те нямаше да бягат в Европа и в САЩ.

2013.02.06 | 23:29

7
Ти колко си прост! Или си от друга порода май а? Като николай младенов и росенчо!

2013.02.06 | 23:29

6
да по добре е бели от араби , ама белите там са без капка гордост , страх ги е от негрите и слугуват на еверите , и всяка война в която скачат е заради еверите ,тоест избираме между ционисти (евери) или араби

2013.02.06 | 23:29

4
Смешнико, ние с американците сме приятели и с арабите също и с руснаците също. За нас проблем няма. Има проблем за вас, защото все се врете между шамарите и ядете боя. От вас трябва да се пазим, защото сте глупаци. А глупавите "приятели" са по-опасни от врагове. Целият ви фантазьорски пиар не може да прикрие очевидната истина - че сте едни некадърници.
До 3

2013.02.06 | 23:29

5
Нищо,не разбираш от Политика,или си заслепен Гербер,България в момента е разграден двор,и тази Глупост дето Я сътвориха сегашните Управници е последното нещо което ни трябва,но те го направиха за да Угодят на Янките и Еврейте,просто Не ни е мястото да се бъркаме там,защото мислиш ли,че ще спечелим нещо,за Пример Ирак

2013.02.06 | 23:29

3
Явно тук сте някои лапенца и нищо не разбирате от политика.Глупави чалгаджийчета.Срам за България.

2013.02.06 | 23:29

2
"Джон Кери: Ще помогнем на България за Хибулла". Абе защо не си разкарат мазните задници от тук и всичко ще си бъде наред. Ние с арабите имаме проблем откакто се 'съюзихме' с американците. Нека си водят измислената война с теторизма без нас да ни замесват и спонемават.

2013.02.06 | 23:29

1
Така както разсъждаваш и аз преди години разсъждавах по същият начин и видях сега каква грешка сме допуснали.Скъсахме с най силната и най богата на природни ресурси страна-Русия.Даже не ми трябваше да уча езика им,всичко им се разбираше.Сега искате да скъсате с САЩ.Това ако стане след време като мен ще съжалявате.

Добави коментар

Водещи новини