Нетаняху призова САЩ да нанесат превантивен удар по Иран

  • 30 януари 2013 19:03

  • 978
  • 3
Нетаняху призова САЩ да нанесат превантивен удар по Иран
©

Евентуален израелски удар по иранските ядрени обекти няма да има достатъчен ефект и е необходима военна намеса от страна на САЩ, заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

"Санкциите вероятно ще спрат Иран само в случай, че над страната надвисне убедителна военна заплаха”, подчерта израелският министър-председател, цитиран от вестник "Маарив".

Ако санкциите не дадат резултат, а досега те не дават такъв, тя трябва да се превърне в реалност, допълни Нетаняху. При това той подчерта, че „е необходим военен удар от страна на САЩ, тъй като само той може да спре по-нататъшното развитие на иранската ядрена програма”.

Също така израелският премиер отбеляза, че атаката трябва да се извърши преди Иран да завърши процеса на обогатяване до 20%. В противен случай Техеран може да произведе достатъчно количество за създаването на бомба в краткосрочен период.

Последвайте канала на

Весела Найденова
978 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.02.01 | 18:42

3
Ето за това сме на това положение- защото скапаните евреи ни управляват! ИРАН ще ви оправи!
51

2013.02.01 | 18:42

2
ах чифут долен
e

2013.02.01 | 12:36

1
До: noc@tehila.gov.il, feedback@sofia.mfa.gov.il Относно: до управляващите на държавате Израел Дата: Четвъртък, 2013, Януари 31 12:55:36 ЕЕТ Защо си мислите,че така стават нещата ?! Нека да ви обясня нещо което не знаете,или поне в предположенията си не отдавате нужното занчение.Това,че призовавате САЩ да нанесе превантивен удар срещу Иран,това не е добро.С този акт ще постигнете целта си,но няма да овладеете последващите събития,които няма да закъснеят след немного години.И тук е проблема,че прегрупиране на ":състояния" ще бъдат недобронамерени към предишни случки" >Няма да влизам в повече подробносрти,защото не предполагам и интерпретирам,обаче,дори и в този аспект-пак имам право поне в по-голяма част от "вероятностите".Знате ли,ще ви кажа в прав текст. Световната икономика е в почти колапс и банковите системи пробуждащи такива"схеми' са в полезрението на Големи сили.Затова,все пак ме послушайте !

Добави коментар

Водещи новини