Изложба с уникални снимки на Мерилин Монро

  • 11 януари 2013 15:14

  • 4108
  • 0
Изложба с уникални снимки на Мерилин Монро
©

Изложба в Ню Йорк показва снимки на знаменитата актриса Мерилин Монро, заснети от 15-годишен фотограф през 1955 година. Кадрите, които се считаха за изгубени, показват звездата, докато се разхожда по магазините из Манхатън, предаде БНТ.

През 55-та Мерилин Монро взимала уроци по актьорско майсторство в хотел Гладстоун в Ню Йорк и често предизвиквала любопитните погледи на почитателите си. Питър Мангон бил един от най-верните й фенове и често пропускал училище, за да се наслаждава на блясъка на своя идол.

Вярва се, че звездата забелязала постоянството на своя обожател и един ден го поканила да се поразходи с нея из магазините. Тогава Мерилин била на 29, а Питър - на 15. Докато се разхождали младежът включил своята камера и уловил Монро в неангажираща среда.

Джеймс Данзигър - собственик на изложбата: "Тя не е във филм и не изпълнява актьорска роля. Снимките показват истинската Мерилин Монро, а не актрисата. Това ги прави толкова уникални. Едно от нещата, които ме изненадаха в снимките, е как Мерилин Монро е ходила по улиците на Манхатън абсолютно сама. Фотосите показват колко по-различно е било през 1955-та и как хората са уважавали личното пространство на звездите".

Днес Монро и Мангон не са сред нас, но лентата със снимките на Питър продължава да съществува. Сега фотосите са част от изложба, озаглавена "Преоткритието на Мерилин Монро - изгубената лента на Питър Мангон" и всички желаещи могат да я разгледат до 9 февруари.

Последвайте канала на

4108 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини