Американски учители минават курсове по стрелба

  • 26 декември 2012 14:26

  • 795
  • 2
Американски учители минават курсове по стрелба
©

От асоциацията на притежателите на огнестрелно оръжие в американския щат Охайо обявиха, че организират безплатни курсове по стрелба за учители, съобщи The Columbus Dispatch.

Асоциацията смята, че това ще помогне за предотвратяване на случаите на масови убийства на деца, като този в началното училище „Санди Хук”. Тогава от ръката на 20-годишен младеж, открил стрелба в школото, загинаха 27 души, включително 20 деца.

Пилотната програма "въоръжени учители" в Охайо предлага тридневно обучение. В първия етап асоциацията ще поеме обучението на 24 учители.

По думите на представители на организацията учители и служители в школата "в продължение на много години" са отправяли молби за организиране на подобно обучение, което би предотвратило нови случаи на стрелби в училищата. От асоциацията смятат, че могат да намерят спонсори за разширяване на програмата, за да може обучението да стане достъпно за всеки един учител или служител.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
795 2

Коментари 2

Добави коментар
Петър

2012.12.27 | 03:37

2
Какво чудесно хрумване! Да могат, като им свършат антидепресантите, да застрелят възможно най-много деца! :)
Челен опит

2012.12.27 | 03:37

1
А децата щели да минат на военна подготовка под наслов неутрализирай атентатор получи двойна порция топло мляко и кифла със марихуанка !

Добави коментар

Водещи новини