Стрелецът от Кънектикът убил първо майка си

  • 15 декември 2012 06:34

  • 5367
  • 4
Стрелецът от Кънектикът убил първо майка си
©

Стрелецът, който уби близо 30 души в Кънектикът, е застрелял майка си у дома, преди да се отправи за кървавата разправа в училището, където тя преподавала, предаде ДПА, като се позовава на американски медии. Обявен е четиридневен траур в памет на загиналите.

След като застрелял майка си, Адам Ланза се качил на колата й и отишъл в училището, където уби 26 души, от които 20 деца, преди да се самоубие, съобщиха Си Ен Ен и Фокс нюз. Мотивите за ужасното престъпление остават неизяснени. Предполага се обаче, че стрелецът е страдал от психическо разстройство. Той живеел заедно с майка си в Кънектикът. Смята се, че извършителят е използвал за стрелбата два пистолета, регистрирани на името на неговата майка.

Властите казаха, че Адам Ланза е стрелял в две класни стаи, но не дадоха повече подробности. 

Европейски лидери, присъединявайки се към хората от целия  континент, изразиха ужаса си от вчерашното престъпление и поднесоха най-искрени  съболезнования, съобщава Ройтерс.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун изпрати  съболезнователно писмо до губернатора на Кънектикът Дан Малой,  за да изрази най-дълбоката си покруса от скандалните убийства.  Бан добавя, че мислите и молитвите му са отправени към  семействата на жертвите и всички, които са наранени по някакъв  начин от ужасяващото престъпление.

Последвайте канала на

БТА
5367 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гонзо Виелицата

2012.12.17 | 18:38

4
Поредното доказателство че това е най - извратената нация на Света , ако има апокалипсис заслужават те да са първи
321

2012.12.17 | 00:14

3
Такива психопати като Боко Тиквата вършат подобни неща! Колко хора е избил тиквата 90-те и колко деца е отровил с накотици!!!???
абв

2012.12.16 | 02:26

1
Тъп извратеняк.
бати панчо

2012.12.17 | 00:14

2
не бе просто много е лесно да си купиш орьжие в америка и всякакви луди си вземат.добре че у нас не е така.е верно мутрите имат но и те не са толкоз луди-вадят орьжие само като стане вьпрос за пари.

Добави коментар

Водещи новини