Обама, Меркел и Путин са най - влиятелните хора в света

  • 06 декември 2012 06:09

  • 1497
  • 2
Обама, Меркел и Путин са най - влиятелните хора в света
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият запази лидерството си в списъка на най-влиятелните хора в света, публикуван от бизнес списанието „Форбс”.

Американският лидер, както пояснява изданието, „е набрал точки заради своята победа на президентските избори, което му дава възможност в близките четири години да вдъхва живот в своите политически идеи”, предаде ИТАР-ТАСС.

В същото време президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 тази година от второ място се премести на трето. Той успя да се задържи в „призьорите”, както отбелязва изданието, благодарение на демонстрирането на силата на властта по отношение на опозицията. Второто място „Форбс” даде на канцлера на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.


В тази класация на списанието влизат 71 души, от чиито „пари и власт зависи съдбата на света”. Четвърто място заема бизнесменът и основател на компанията „Майкрософт” Бил Гейтс. Пето място „Форбс” отрежда на Папа Бенедикт XVI, ръководителят на федералния резерв Бен Бернаке е на шесто, а директорът на Европейската централна банка Марио Драги – на осмо.

Седми в списъка на най-влиятелните хора в света е кралят на Саудитска Арабия Абдулла н Абдел Азиз. На девето място е генералният секретар на ЦК на Комунистическата партия на Китай Си Цзинпин. На десето място е британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г..

Последвайте канала на

Десислава Станева
1497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.27 | 20:19

2
Ало списанието „Форбс”.Нещо сте в грешка,къде забравихте нашата ТИКВА. Така ще ви падне рейтинга като не пишете истината.
darkmind

2015.01.27 | 20:19

1
Абе вие червените мишки сте много ранобудни бре.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини