Българин призна източване на банкови карти в САЩ

  • 05 юли 2011 14:59

  • 1827
  • 2
Българин призна източване на банкови карти в САЩ
© gettyimages

Подсъдимият Димитър Димитров се е признал за виновен за трафик и производство на устройства за достъп до сметките на притежателите на банкови карти. За това престъпление се предвижда до 5 години затвор и глоба от 125 000 долара, пише в. "Лас Вегас джърнал ривю".

В замяна на споразумението между защитата и федералната прокуратура, към него ще бъдат снети обвиненията в незоконно притежание на оръжие и няма да бъде привлечен като обвиняем по дело за кражба на луксозни автомобили и лодки за 1,6 млн. долара чрез сложна кредитна система. Прокуратурата запазва правото си да предяви нови обвинения към 59-годишния Димитров, ако бъда установени други нарушения. Присъдата срещу него ще бъде огласена на 27 октомври.
Според правоохранителните органи Димитър Димитров е представител на нов тип лидер на организирана престъпна група в Лас Вегас. Той е способен на насилие, но има и потенциал да работи с високи технологии. Димитров разполагал с два екипа - единият за кражба на кеш от банкомати, а другият за купуване на коли и яхти чрез кредити, които не възнамерявали да погасяват. После колите били продавани или прехвърляни в Източна Европа.

По данни на ФБР Димитров твърдял, че разполага със свои екипи във Франция, Португалия и Испания.

Последвайте канала на

БТА
1827 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
?

2014.02.09 | 11:55

2
На снимката е немски (австрийски) банкомат!
grl

2012.08.05 | 01:07

1
who cares...?

Добави коментар

Водещи новини