Хилари Клинтън се срещна с руския външен министър

  • 20 ноември 2012 07:10

  • 490
  • 0
Хилари Клинтън се срещна с руския външен министър
©

Държавният секретар на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 се срещна днес в Пномпен с руския външен министър Сергей Лавров, предаде ИТАР-ТАСС.

Двамата участват в срещата на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), посветена на идеята за създаване на гигантска зона за свободна търговия със съседни страни, сред които са Китай, Япония и Индия. Клинтън потвърди намеренията на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият да търси компромисни споразумения по проблемите на противоракетната отбрана /ПРО/, заявил Лавров след срещата си с Клинтън. "Между нас все още има разминаване по такива глобални проблеми като ПРО. Но и в тази сфера ние търсим споразумения, които в пълна степен биха осигурили интересите на Русия", подчертал той.

Между САЩ и Москва има и разногласия по въпросите, свързани със съдбата на руски деца, осиновени в САЩ, посочил Лавров. Русия настоява нейни представители да имат достъп до осиновените деца, припомня агенцията. Това е първата среща на Клинтън и Лавров след избирането на Барак Обама, който също е в Пномпен, за втори президентски мандат.

Последвайте канала на

БТА
490 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини