Продължава чистката в руската армия (обновена)

  • 08 ноември 2012 12:11

  • 873
  • 0
Продължава чистката в руската армия (обновена)
©

Началникът на Генералния щаб на руската армия генерал Николай Макаров ще бъде освободен, съобщи ИТАР-ТАСС.

Високопоставеният военен ще бъде сменен от генерал-полковник Валерий Герасимов. Тази сутрин новият министър на отбраната Сергей Шойгу е провел среща с командващия войските в Централния военен окръг генерал-полковник Валерий Герасимов. Двамата са обсъдили възможността Герасимов да бъде назначен за началник на Генералния щаб, твърди източник пред агенцията. Посочва се, че министърът на отбраната провежда съвещание с ръководството на въоръжените сили, на което се обсъждат кадрови въпроси.

Промяната в ръководството на въоръжените сили идва два дни след като президентът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 уволни министъра на отбраната Анатолий Сердюков. По препоръка на премиера Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега държавният глава назначи бившия министър на извънредните ситуации на високия пост.  Днес Шойгу назначи близкия до него Юрий Садовченко за началник на кабинета в министерството. Двамата са работили заедно, когато сегашният министър бе управител на Московска област.  

Причините за кадровите промени се свързват с разследване във въоръжените сили. Служители на министерството на отбраната са заподозрени в незаконна продажба на ведомствени жилища.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
873 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини