Хилари Клинтън заклейми изборите в Украйна

  • 30 октомври 2012 18:26

  • 703
  • 0
Хилари Клинтън заклейми изборите в Украйна
©

Държавният секретар на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 заяви днес в Сараево, че произведените в Украйна през уикенда избори са отстъпление от демокрацията в страната, предаде АП.

Клинтън, която е на посещение в Босна заедно с върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г., изрази дълбоко безпокойство във връзка с парламентарните избори. Основният опонент на президента Виктор Янукович - Юлия Тимошенко - е в затвора, а вотът беше белязан от твърдения за измами. Украинският народ заслужава нещо много по-добро, заяви Клинтън.

САЩ и Европейският съюз ще продължат със санкциите срещу Иран, въпреки че се надяват обещанието за нови преговори да доведе до дипломатически изход от задънената улица около иранската ядрена програма. Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. каза, че европейски представители са се
срещнали през уикенда с помощници на главния ирански преговарящ Саид Джалили. Тя уточни, че възнамерява скоро да се срещне лично с Джалили. Клинтън подчерта, че дипломатическият прозорец за Иран няма да бъде отворен вечно и Техеран ще трябва да положи повече усилия, за да излезе от международната изолация.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
703 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини