От Кремъл отркоха, че Путин има здравословни проблеми

  • 26 октомври 2012 07:22

  • 993
  • 0
От Кремъл отркоха, че Путин има здравословни проблеми
©

Кремъл опроверга твърденията, че руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 страда от проблеми в гърба, заради които са били отложени негови посещения в чужбина и които може да изискват операция, предаде Ройтерс.

Путин, който през май започна шестгодишен президентски мандат, а на 7 октомври навърши 60 години, беше забелязан да накуцва на азиатско-тихоокеански форум във Владивосток през септември. Руският президент отдавна поддържа образ на корав мъж и един продължителен период на отсъствие по здравословни причини не би се отразил добре на репутацията му. Източници от правителството заявиха за Ройтерс през последните дни, че той има проблеми с гърба. Според един от източниците това може да наложи Путин да бъде опериран в близко бъдеще.

Източниците казаха, че графикът на президента е бил освободен за началото на ноември, включително като е било отложено за декември очаквано скоро посещение в Индия. "Това не отговаря на действителността", заяви президентският говорител Дмитрий Песков. По думите му Путин няма проблеми с гърба и не възнамерява да си взима почивка. "Можете да видите, че той всеки ден има срещи", каза Песков, според когото неотдавнашното накуцване на Путин се е дължало на "спортна травма".

Президентът не замина за планирана среща на високо равнище в Пакистан по-рано този месец и не пристигна на очаквано посещение в Турция. Източник, цитиран от Ройтерс, каза, че се очаква министър-председателят Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега да пътува за Туркменистан вместо Путин следващата седмица. "Шефът не е добре", заяви един от източниците, пожелал анонимност. Според друг президентът напоследък е носел ортопедичен корсет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
993 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини