Путин призна таланта на Пуси Райът

  • 07 октомври 2012 18:49

  • 1310
  • 4
Путин призна таланта на Пуси Райът
©

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заяви, че за него не е проблем да остави властта, когато дойде моментът да напусне поста си.

Путин даде пространно интервю за НТВ на връх 60-годишния си юбилей.

Ако бях започнал да променям Конституцията, за да остана по-дълго във властта, то това значи, че нямам готовност да се разделя с лостовете на властта, коментира Путин и припомня, че през 2008 година е оставил президентския пост, отивайки на втора позиция.

Тогава всички лостове на властта предадох на моя приемник, избрания президент Медведев, когото избраха не защото аз го препоръчах, а заради програмата му, морално-деловите качества, симпатия, заявява още Путин.

Щом веднъж съм направил това, не е проблем да го направя и втори път, коментира още руският държавен глава.

Водещият засегна и присъдата срещу пънкарките от Пуси Райът. Според Путин съдът е взел правилно решение, осъждайки ги на по две години затвор заради акцията им в храма Христот Спасител.

Не бива да се разрушават основите на морала и нравствеността, с какво ще останем тогава, заявява Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Той е на мнение, че участниците в групата са знаели какво правят и какво ги очаква.

Първата ми реакция бе да помоля вярващите за опрощението им, като мислех, че с това ще приключим. Но делото се разгърна и се стигна до съд, където им дадоха по две. Аз нямам нищо общо, каквото търсеха, това и получиха, заявява още Путин.

Той попита водещия дали знае как се превежда името на групата, на което журналистът каза, че знае, но не може да го произнесе в ефир.

Виждате ли, щом вие не можете да го кажете, значи момичетата са талантливи, карайки целият свят да произнася тези думи, коментира още Путин.

Според него това е хулиганска акция, на която е бил направен опит да се даде политическо значение.

Руският президент засегна и темата за осъдения на 13 години затвор ексшеф на ЮКОС Михаил Ходорковски, заявявайки, че ако той подаде молба за помилване, тя ще бъде разгледана достатъчно доброжелателно.

В същото време обаче Путин отбеляза, че в САЩ за подобни престъпления (пране на пари и укриване на данъци) нерядко се дават и 100 години затвор.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1310 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.01.30 | 19:45

4
ДОСТА ТЪПО И ПОДВЕЖДАЩО ЗАГЛАВИЕ.
HOLOKOSTA

2013.12.30 | 15:23

3
4 R D GOSPODIN PYTIN SPASITELU NA SVETA.

2013.12.30 | 15:23

2
Путин е голям държавник.
xxx

2013.12.30 | 15:23

1
Велик човек

Добави коментар

Водещи новини