Пилотите на падналия в Камчатка самолет са били пияни

  • 19 септември 2012 13:04

  • 790
  • 0
Пилотите на падналия в Камчатка самолет са били пияни
©

Двамата пилоти на падналия миналата седмица самолет в гора в руския Далечен изток са били пияни, съобщи ДПА, позовавайки се на заключенията в доклада на разследващите органи. При инцидента загинаха 10 от 14-те пътници на борда.

Вячеслав Шпак и Владимир Данченко са имали достатъчно алкохол в кръвта, за да не са в състояние да летят, когато на 12 септември пилотираният от тях самолет Ан-28 се разби в гора на руския полуостров Камчатка. Разследващите са установили, че и двамата са били под влияние на алкохола, след като са били взети кръвни проби от тленните им останки, се казва в доклада.

Преди полета на нито един от двамата не е взета кръвна проба за алкохол, както предвижда руското авиационно законодателство. Отговорната за това медицинска сестра единствено е измерила пулса им. В доклада се казва, че тя е оправдала липсата на кръвни
проби, с думите: Двамата пилоти "не миришеха на алкохол ... и бяха гладко избръснати и с чисто облекло". Веднага след катастрофата служители казаха, че самолетът е преминал всички необходими ремонти и че Шпак и Данченко са извършили всички задължителни проверки преди полета.

Разследващите смятат, че пилотите може да са били трезви, когато са се качили на борда, и че са започнали да пият чак по време на самия полет, се казва още в доклада.

Последвайте канала на

790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини