Подоляк: Никой не ни натиска за преговори с Русия, няма да има и замразяване на войната

  • 18 септември 2024 18:54

  • 498
  • 1
Подоляк: Никой не ни натиска за преговори с Русия, няма да има и замразяване на войната
© Getty Images, архив

Западът не убеждава Украйна да преговаря с Руската федерация (РФ), но от време на време в чуждите медии ще се появяват подобни "вълни“. По същия начин никой не трябва да разчитата на замразяване на войната. Това заяви съветникът на ръководителя на президентската канцелария (ОП) на Украйна Михайло Подоляк в коментар пред РБК-Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14630

"Честно казано, разбирам, че от време на време ще има такива вълни (в западните медии), защото същите тези хора са шахматисти, както ги наричам с ирония, защото всички седят на голяма шахматна дъска, намиращи се на 10 хиляди километра от войната, те не осъзнават какво е това, какво е Русия“, обясни Подоляк, но отбеляза, че няма натиск върху Украйна.

Според съветника на ръководителя на президентската канцелария, за 2,5 години пълномащабна война Русия не е успяла да демонстрира това, от което всички останали са се страхували. Прогнозите за бърза окупация на Украйна не се сбъднаха и Русия определено няма да може да реализира тази цел.

Освен това, Западът разбира, че Украйна воюва ефективно дори с ограничени ресурси и следователно натискът върху Киев би бил странен.

Украйна: Няма да спираме транзита на руски петрол за Европа

В същото време всяко замразяване на войната само ще запази политическата система в Русия и Москва само ще ускори ескалацията, ще засили армията си, ще търси ресурсни възможности и активно ще инвестира в пропаганда. Последното ще повлияе на западното общество, така че то да спре да застава на страната на Украйна.

"И ние с вас ще имаме следващ етап на войната. По-мащабен, доста по-агресивен“, добави Подоляк.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
498 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.18 | 19:25

1
Михаил що не налюпиш каската и да идеш на фронта да те питам тогава ...мааа ви мръсна

Добави коментар

Водещи новини