Русия нанесе удари по енергийни съоръжения в украинската Сумска област

  • 17 септември 2024 17:23

  • 365
  • 3
Русия нанесе удари по енергийни съоръжения в украинската Сумска област
© Getty Images/Guliver

Русия изстреля ракети по съоръжения на енергийната инфраструктура в североизточния украински град Суми днес - броени часове след като извърши през нощта атака с дронове в региона, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14621

В някои райони електрозахранването е било засегнато и властите са били принудени да използват резервни енергийни системи.

Губернаторът на Сумска област Володимир Артюх каза, че по предварителни данни Русия е изстреляла най-малко четири ракети при последната въздушна атака срещу енергийни съоръжения.

Украинското министерство на енергетиката съобщи, че руските атаки са довели до пожар в електрическа подстанция, прекъсвайки електрозахранването на повече от 281 000 потребители. По-късно електрозахранването е било частично възстановено.

Руски дронове атакуваха енергийна инфраструктура в украинската Черниговска област

Властите в Суми заявиха, че няма жертви в града. Според представители на областната администрация при въздушния удар с дронове през нощта са били нанесени щети в района на градовете Конотоп, Ахтирка и Суми.

Съоръжения на критичната инфраструктура е трябвало да използват резервно захранване, съобщиха в "Телеграм" регионалните власти. Украинските военновъздушни сили заявиха, че Русия е изстреляла 51 дрона при среднощната атака, от които 34 са били свалени.

Русия е изстреляла също и три управляеми бомби срещу град Глухов, съобщи в "Телеграм" северното военно командване на Украйна. Двама души са били ранени, а 20 къщи, превозни средства на обществения транспорт и силоз за зърно са понесли щети, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
365 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.09.17 | 20:00

3
руски фашисти, защо не удрите по украинската армия ами само цивилни да страдат руска ви майчина

2024.09.17 | 17:39

2
Кой започва третата световна война?
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.09.17 | 17:28

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини