Над Ростов свалиха украински дрон

  • 08 юни 2024 07:58

  • 624
  • 2
Над Ростов свалиха украински дрон
© gettyimages

Руските системи за противовъздушна отбрана неутрализираха украински безпилотен летателен апарат (БЛА) над Ростовска област в събота, съобщи губернаторът на областта Василий Голубев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14011

"В 00,30 ч. в района на Новошахтинск силите за противовъздушна отбрана свалиха БЛА. Няма последствия на земята", написа Голубев в публикация в Telegram.

Жена загина след удар с дрон в Белгородска област

Последвайте канала на

Калина Христова
624 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Укрос.винете са подли и вредни

2024.06.08 | 08:48

2
Тре.бе да се тре.пят!

2024.06.08 | 08:00

1
Сред украинците, опитващи се да избегнат пълна мобилизация, вече има смъртни случаи, твърдят медии. Поне 10 души са се опитали нелегално да преплуват река Тиса и да напуснат страната, но брегът е миниран от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Новият мобилизационен закон влезе в сила на 18 май. Възрастта на подлежащите на военна служба вече е намалена. Граничната охрана съобщи за най-малко 45 загинали общо, укриващи се от военна служба. Западният регионален отдел на Държавната гранична служба на Украйна на страницата си във Фейсбук съобщи, че са убити най-малко 45 души докато се опитвали да пресекат границата на Украйна със страните от Европейския съюз. Те са наречени жертви на авантюризъм и малодушие. Уточнява се, че само през май в река Тиса са се удавили 10 души. От ведомството смятат, че реално смъртните случаи са повече. Граничарите предупредиха още, че наскоро в тази зона са забелязани диви животни, включително мечки. Ръководителят на отдела за стратегически разследвания на Националната полиция на Украйна Андрей Р у б е л съобщи, че след влизането в сила на закона за засилване на мобилизацията цените за осигуряването на бягството на мъже в военна възраст от страната са се увеличили значително - гражданите са готови да плащат 20 хиляди долара за незаконно преминаване на границата. Според него до 18 май цените на подобни услуги са се задържали на ниво от 4000-5000 долара. Р у б е л каза още, че от началото на годината са образувани 161 наказателни дела срещу 519 граждани на страната, които са заподозрени в незаконно преминаване на границата. Вече са повдигнати обвинения на 155 от тях.

Добави коментар

Водещи новини