Рамзан Кадиров назначи 16-годишния си син на висш пост в университет на името на Путин

  • 29 април 2024 12:18

  • 426
  • 6
Рамзан Кадиров назначи 16-годишния си син на висш пост в университет на името на Путин
© gettyimages

 Чеченският лидер Рамзан Кадиров съобщи, че е назначил 16-годишния си син на висш пост в Руския университет за специални части, който носи името на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс. Адам Кадиров, който през ноември навърши 16 години, бе назначен миналата година за главен бодигард на баща си, както и за наблюдател в нов батальон, който е част от силите на руското министерство на отбраната.

"Той е много запознат с дейностите в известния университет, така че мисля, че ще се справи перфектно с възложените му отговорности", написа Кадиров в изявление в "Телеграм". Той добави, че синът му е бил назначен за член в надзорния съвет на университета. Назначението е станало след молба от ректора на университета, който се намира в Гудермес, Чечения. Частното руско учебно заведение предлага професионално обучение за специални звена в армията.

През септември Рамзан Кадиров публикува в социалните мрежи видеозапис, на който се вижда как синът му удря и рита затворник, обвинен в изгарянето на Корана. Въпросният затворник - Никита Жиравел, беше осъден на три години и половина затвор. Кадиров заяви, че е горд, че момчето защитава мюсюлманската религия, но случаят въпреки това бе разкритикуван дори от твърдолинейни прокремълски поддръжници.

Рамзан Кадиров показа видео от тренировка във фитнес

Кадиров има широка свобода на действие, дадена му от Путин, при управлението на Чечения, като в замяна на това той трябва да гарантира стабилността в региона, който води две войни с Москва след разпадането на Съветския съюз, отбелязва Ройтерс.

Кадиров е начело на Чечения, федерална република в Русия, от 2007 година и изпрати хиляди свои войници в Украйна след началото на инвазията през февруари 2022 година, съобщи БТА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
426 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Емѝ...МЯУУУ-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА

2024.04.30 | 12:25

6
Ако духам на Зелю, дали ще стана истински нацист ,като Бандера да колиме русхки в Криме?
баба гицка

2024.04.30 | 12:24

5
Ако духам на Зелю, дали ще стана истински нацист ,като Бандера да колиме русхки в Криме?
Nazi SS

2024.04.29 | 16:28

4
Синът на Кадиров някаде са е заврял във някоя лаиняна канализация със насрани гащи и реве от страх покрит със урина и лаина ха ха ха.
Ukraina55

2024.04.29 | 16:26

3
Този 16 годишен пиклю синът на Кадиров лаинара ще му пръснат мозъка и ще отиде синът на Кадиров във АДА да го шибат нацистите във анала докато тече кръв и гори във пещите на АДА ха ха ха.
Бай.. бай....

2024.04.29 | 12:47

2
Вече е построил пу ,ти ,новия "ком ,унизъм" !!!
ЧУЙ

2024.04.29 | 12:39

1
Нека всички руски подлоги да видят, какво искат да стане в България! Не нормални, ненормалници!

Добави коментар

Водещи новини