Песков: Русия продължава да поддържа близки контакти с Иран и Израел

  • 17 април 2024 14:57

  • 523
  • 5
Песков: Русия продължава да поддържа близки контакти с Иран и Израел
© Getty images

Русия води диалог както с Иран, така и с Израел и призовава за деескалация в Близкия изток, заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БТА.

Песков каза, че Русия продължава да поддържа близки контакти с Иран и има конструктивни контакти с Израел. Той отказа да отговори на запитване дали Техеран е предупредил Русия преди да нанесе ударите по Израел.

Той уточни, че руският президент Владимир Путин ще обсъди наводненията в Русия с министъра на извънредните ситуации и губернаторите на засегнатите региони.

Кремъл разкри какви са отношенията между Русия и НАТО

По отношение на друга актуална тема говорителят на Кремъл каза, че основателят на "Телеграм" Павел Дуров трябва да гарантира, че приложението не се използва като инструмент от терористи.

Миналия месец Кремъл предупреди Дуров да бъде по-внимателен, след като се появиха твърдения, приложението му може да е било използвано за вербуване на мъжете, които нападнаха концертна зала в покрайнините на Москва, припомня Ройтерс. Дуров каза, че незабавно са били взети мерки, за да се попречи на анонимни потребители да публикуват съобщения, призоваващи за нови актове на насилие.

В отговор на запитване относно публикувана в азербайджански медии информация Песков потвърди, че руските миротворци ще се изтеглят от региона Карабах в Азербайджан. "Да, това действително е така", каза той.

Азербайджан отвоюва сепаратисткия регион Нагорни Карабах през септември миналата година, въпреки че там са разположени руски миротворци и това предизвика масово изселване на местните етнически арменци, посочва Ройтерс.

Песков коментира и грузинския законопроект за ограничаване на чуждестранното влияние върху политиката, като заяви, че той не може да се нарече руски закон, предаде ТАСС.

Много страни спазват "вътрешна политическа хигиена", заяви той. "Все пак Съединените щати вероятно първи започнаха да следят вътрешнополитическата си хигиена", напомни Песков. "Именно те въведоха тази практика. Тя изобщо не е руска – сега това е нормална практика в огромен брой държави", добави той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
523 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 07:28

5
❤️ Г­­­о­­­р­е­­щ­­­и­ ­м­­­о­м­­и­­ч­е­­т­­а­­­ ­­в­­и­­­ ­­о­ч­­­а­к­­в­­­а­­­т ­­­-­­ X­1­8­­.­­­F­­­U­­­N

2024.04.19 | 20:21

4
Още колко бой трябва да изядат руските окупатори от укрианците за да разберете, че русия е обречена при конфликт с НАТО!

2024.04.17 | 22:17

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman
Ukraina55

2024.04.17 | 15:41

1
Този мустакат насран педал Песков ощелие жив някои неголие превърнал вече във тор и лаина по земята че Песков пакси показва насраното лице покрито със диария отгоре ха ха ха.
ivo

2024.04.17 | 15:54

2
na maikati shundata¨izrod¨

Добави коментар

Водещи новини