Адвокатите Pussy Riot обжалваха присъдите

  • 27 август 2012 21:47

  • 684
  • 1
Адвокатите Pussy Riot обжалваха присъдите
©

Адвокатите на трите момичета от „Pussy Riot” обжалваха решението на съда в московския район Хамовники, с което те бяха осъдени на по две години затвор за хулиганство, предаде ИТАР-ТАСС.

По думите на адвокатката Виолета Волкова защитата настоява за отменяне на присъдата и прекратяване на наказателното дело срещу трите млади жени.

От пресслужбата на съда в Хамовники съобщиха, че днес адвокатите на Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич са внесли кратки касационни жалби, но без приложени към тях мотиви.

След провеждането на редица процесуални действия, а именно връчване на копие от касационната жалба на участниците в процеса и внасяне на допълненията и възраженията към настоящата жалба, ще бъде определена дата за нейното разглеждане в съд от касационна инстанция, каза говорителката на съда Дария Лях.


Трите момичета от пънк групата "Pussy Riot" бяха осъдени на по две години в трудова колония заради хулиганска проява и подстрекаване към религиозна омраза заради протестната си акция срещу Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в московската църква "Христос Спасител" през февруари.

Последвайте канала на

БТА
684 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.29 | 17:27

1
Оправете заглавието, Pussy Riot не са адвокати. Докога ще осирате най-важната част, лицето на новината? И своето?

Добави коментар

Водещи новини