Навални е бил близо да бъде освободен при размяна на затворници със САЩ

  • 26 февруари 2024 14:18

  • 1807
  • 5
Навални е бил близо да бъде освободен при размяна на затворници със САЩ
© Gettyimages (архив)

Руският опозиционен политик Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) е бил близо до това да бъде освободен при размяна на затворници със Съединените щати.

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 193

Това заяви днес Мария Певчих, съюзничка на Навални, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. В изказване, публикувано в "ЮТюб", Певчих, която твърди, че руските власти са убили Навални - нещо, което те отричат - твърди, че критикът на Кремъл и и двама граждани на САЩ са били напът да бъдат разменени за Вадим Красиков - наемен убиец от руската служба за сигурност, който излежава доживотна присъда в Германия. За момента няма коментар по темата от руска и американска страна.

Също днес, Кремъл нарече "абсурдни" твърденията, че руските власти са оказвали натиск върху майката на Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) във връзка с погребението на сина ѝ. Президентът Владимир Путин не е участвал във вземането на решения за тялото на Навални, увери неговият прессекретар Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Говорителката на Навални, който почина внезапно на 47-годишна възраст в арктическа наказателна колония на 16 февруари, заяви в петък, че руските власти са поставили ултиматум на 69-годишната му майка Людмила да се съгласи в рамките на три часа да го погребе без публична церемония или той ще бъде погребан в затвора.

Ден по-рано майката на Навални се оплака от трудностите при предаването на тялото на сина ѝ и обвини руските следователи, че се опитват да я изнудват във връзка с организацията на погребението.

Тялото на покойния опозиционер беше предадено в събота на майка му в арктическия град Салехард. Все още не са обявени условията за погребението му, посочва Ройтерс. 

Тялото на Алексей Навални е предадено на майка му

Запитан дали ще коментира предполагаемия официален натиск върху майката на Навални, Песков заяви днес пред репортери, че "не може да коментира по никакъв начин, защото Кремъл няма нищо общо с това, така че Кремъл не може да оказва натиск". "Това е поредното абсурдно изявление на тези поддръжници (на Навални)", добави той.

"Те почти всички са издирвани (от руските власти) и почти всички са в чужбина. Изявленията им трябва да бъдат третирани по съответния начин", каза Песков. Запитан дали призивите, отправени към Путин от майката на Навални и Юлия, неговата съпруга, са помогнали за ускоряване на процеса по предаването на тялото, той заяви, че руският президент няма отношение към случая.

"Държавният глава по никакъв начин не се занимава с тези въпроси. Има определени служби и съответни процеси, които протичат в съответствие с установените правила за такива ситуации", каза Песков.

На въпроса дали Путин има нещо общо с проблемите около предаването на тялото, което според поддръжниците на Навални е станало подозрително бавно, той отговори отрицателно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1807 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 09:42

5
❤️ Г­­­о­р­­е­щ­­­и­ ­­м­о­­м­­и­­ч­­­е­­­т­­а­­­ ­в­­­и­­ ­о­­ч­а­­к­­­в­а­т ­­­-­­­ X­­­1­8­­.­­­F­U­N
Емѝ...патриот анален съм -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.02.27 | 17:04

4
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.02.26 | 18:30

3
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
патриот

2024.02.26 | 15:36

2
тоя ми порасна на главата

2024.02.26 | 14:29

1
На умрял писмо

Добави коментар

Водещи новини