Зеленски обсъди чрез телеконферентна връзка ситуацията на фронта и полските блокади по границата

  • 21 февруари 2024 16:02

  • 851
  • 4
Зеленски обсъди чрез телеконферентна връзка ситуацията на фронта и полските блокади по границата
© Getty Images

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога проведе телеконферентен разговор с членове на правителството, за да обсъди ситуацията на предните фронтови линии, доставките на боеприпаси и блокадата на украинската граница от полските фермери, предаде Укринформ, цитирайки негово съобщение в канала му в Телеграм.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13413

"Проведох телеконферентен разговор. Днес, в допълнение към актуалните теми, (дискутирахме) блокадата на полската граница. С правителствените служители – заместник-премиера Олга Стефанишина, министрите Дмитро Кулеба, Олександър Кубраков и Микола Солски, анализирахме ситуацията в детайли и набелязахме следващите си стъпки. Те ще бъдат много бързи", каза Зеленски.

Той съобщи, че е убеден, че либерализацията на търговията с Европейския съюз ще продължи и изрази благодарност за "ясната позиция на Европейската комисия."

"Нашето единство трябва да бъде здраво и в името на общата сигурност и сигурността на всички страни, застрашени от руска агресия. Интересите на отделни държави нямат право да го отслабват", каза Зеленски.

По време на телеконферентния разговор беше обсъдена и ситуацията на фронтовите линии. Зеленски изслуша подробен доклад от министъра на отбраната Рустем Умеров за доставката на боеприпаси, оръжия, средства за водене на радиоелектронна война и дронове. Той се запозна и с подробен доклад на главнокомандващия на украинската армия Олександър Сирски за ситуацията в главните сектори и доклади на Дирекцията на военното разузнаване и на Службата за външно разузнаване.

Новият украински главнокомандващ: Успехът зависи от постоянните иновации

Зеленски посочи, че ситуацията в отделните региони трябва да бъде обсъдена на среща. Беше обсъдена и работата по елиминиране на последиците от руските атаки, помощта за хората и защита на няколко нива на критични обекти по фронтовата линия и гранични зони.

На украинско-полската граница протестиращи полски фермери продължават да блокират движението на камиони по пътищата, водещи до граничните пунктове Дорохуск-Ягодин, Хребене-Рава-Руска, Медика-Шехини, Зосин-Устилуг, Долгобичув-Угринов и Корчова-Краковец.

На пункта Ягодин-Дорохуск те протестиращите са спрели напълно движението на камиони и от двете страни на границата, като не допускат преминаването дори на опасни, хуманитарни и нетрайни товари, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
851 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Емѝ...МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ- АТИЛА

2024.02.22 | 12:54

4
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс -София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.02.22 | 11:09

3
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .

2024.02.21 | 17:52

2
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

2024.02.21 | 16:10

1
Идиот

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини