Зеленски благодари на украинската диаспора в чужбина за подкрепата

  • 22 януари 2024 14:50

  • 764
  • 4
Зеленски благодари на украинската диаспора в чужбина за подкрепата
© Getty Images

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога благодари днес на украинската диаспора в чужбина за подкрепата, оказана след нахлуването на руските сили в Украйна, и предложи конституционна промяна с оглед разрешаването на двойно гражданство, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

Украинската конституция не дава възможност на украинските граждани да имат двойно гражданство и по тази причина милиони хора от украински произход в чужбина не могат да получат украински паспорти.

Зеленски каза, че внася законопроект в украинския парламент, с който да бъде разрешено двойното гражданство. Украинският лидер направи това изявление на днешния ден, на който се отбелязва Денят на единството на Украйна.

"Днес внасям във Върховната рада ключов законопроект, който ще направи възможно приемането на всеобхватни законодателни промени и въвеждането на двойното гражданство", заяви украинският президент, цитиран от украинската новинарска агенция Укринформ.

Законодателните промени ще дадат възможност на "всички етнически украинци и на техните наследници по целия свят да стават наши граждани. Разбира се, това няма да важни за гражданите на страната агресор", поясни Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Зеленски настоява Русия да бъде съдена на всички нива

Украински представители често наричат Русия "страната агресор", след като руските сили нахлуха на 24 февруари 2022 година и окупираха големи територии в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Президентът Зеленски често подчертава нуждата от единство в Украйна на фона на продължаващата война с Русия.

Зеленски благодари на представителите на диаспората, включително и на тези, които са дошли да защитават Украйна. Украинският лидер подчерта, че думите "аз съм украинец" имат специално значение и приветства "несломимостта на нашия народ".

За промени в украинската конституция е необходимо одобрението на парламента - процес, който може да отнеме около година, и разрешението на конституционния съд, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
764 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Емѝ...

2024.01.22 | 15:23

1
Невероятен мъж. Ще му ям от анала. Слава Украини ✌️
Емѝ...

2024.01.22 | 23:58

4
ИМАМ КЛИП , КАК ПРАВЯ 16 000 МИНЕТА НА ЛЮЛЯКА...ДРУГИ КАК ДУХАМ НА ЛЕВСКИ, РАКОВСКИ И БОТЕВ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР-ЛУДНИЦА..✌
ПАМЯТАЕМО

2024.01.22 | 18:51

3
С М Ъ Р Т НА УРКИТЕ!

2024.01.22 | 15:39

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини