Украинският главнокомандващ обяви, че негов кабинет е бил подслушван

  • 18 декември 2023 18:51

  • 1631
  • 23
Украинският главнокомандващ обяви, че негов кабинет е бил подслушван
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Главнокомандващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни обяви официално днес, че в един от работните му кабинети е открито подслушвателно устройство, и намекна, без да дава подробности, че подобни устройства са намерени и на други места, предаде Асошиейтед прес. Генерал Залужни коментира пред украински медии вчерашното изявление на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), че е започнала разследване във връзка с неработещо "техническо устройство". 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14006

АП посочва, че подозренията веднага са паднали върху Русия, която вече почти 22 месеца води война в Украйна. "Имам няколко работни кабинета. Случи се в един тях", каза Залужни. "Проверихме (стаята) и открихме (устройството)", допълни той.

Генералът заяви още, че подслушвателни са открити не само в негов кабинет, но не даде повече подробности и не изясни дали в помещенията на генералния щаб на украинската армия е намерено повече от едно устройство.

Според АП неясните изявления са оставили редица въпроси без отговор, а и е нямало повече коментари от украински представители. Агенцията отбелязва, че разузнавателните служби и на Русия, и на Украйна, проявяват значителна активност в хода на войната.

Според властите в Киев е имало десет опита за убийство на ръководителя на украинското военно разузнаване Кирило Буданов от страна на руската Федерална служба за сигурност (ФСС). Миналия месец неговата съпруга премина лечение за отравяне с тежки метали.  

В същото време украинската разузнавателна служба организира саботажи далеч от фронтовата линия, сочат информации, на които се позовава АП.

Началникът на украинския генерален щаб: Ситуацията на фронта не е в патово положение

Отделно от това агенцията отбелязва, че артилерийските бомбардировки продължават да отнемат живота на цивилни в хода на зимните бойни действия на фронта, водени в кал и сняг. Двама украински граждани са били убити, а най-малко двама – ранени, през изминалото денонощие, съобщиха от канцеларията на президента на страната Володимир Зеленски днес.

На север руската армия продължава да обстрелва село Краснополе в Сумска област, убит е един цивилен и са нанесени разрушения на жилищни сгради. На юг 81-годишен мъж е загинал на улицата по време на обстрел по центъра на град Херсон, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1631 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Емѝ...

2023.12.18 | 20:59

5
Искам този картофчо да чука майка ми. Слава Украини ✌️
Емѝ...

2023.12.19 | 12:22

23
Аз съм хомомо и само пасивен!

2023.12.18 | 21:14

7
чукай си я сам.
Снежко Снежев

2023.12.19 | 00:14

22
Няма начин... Путин е виновен, кой друг:)))?!?

2023.12.18 | 23:58

21
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
USSR

2023.12.18 | 22:09

20
Daily Express: Путин готви зловещ финален план за Украйна, шансовете на Киев за победа са нищожни
USSR

2023.12.18 | 21:59

19
Зеленски имаше наистина ужасна седмица. Неговият екип изтъкна символичната победа на преговорите за присъединяване към ЕС и той я нарече знак, че "историята се прави от тези, които не се уморяват да се борят за свобода“. Но за действително членство в ЕС войната трябва да свърши и трябва да свърши, като Украйна остане жизнеспособна нация. Нито едно от тези неща в момента не е гарантирано.
USSR

2023.12.18 | 21:58

18
Сега Киев е изправен почти всяка нощ пред атаки с крилати ракети, които най-често са спирани от противовъздушната отбрана, казват украински официални лица. Докато тези защити продължават са ефективни, Украйна може да има шанс да влезе в пролетта с непокътната инфраструктура. Но противовъздушната отбрана може да бъде първата засегната, според администрацията на Байдън, когато парите на САЩ свършат.
USSR

2023.12.18 | 21:57

17
Но всъщност най-полезното заглавие за Киев трябва да бъде колко неописуемо мрачни са фронтовите линии за тях сега. Новините от почти всички направления са мрачни. Руските сили откъсват части от източния град Авдеевка, още един град, за който Москва изглежда доволна да хвърли хиляди животи въпреки минималното му значение. По фронтовата линия в Запорожие, където беше съсредоточена контраофанзивата, в крайна сметка бавна и безрезултатна, руските части се завърнаха с нова сила и отбраната струва скъпо на Украйна. Украйна направи смел (или безразсъден) удар през река Днепър, с известен малък напредък към руските линии. Жертвите са огромни, линиите им за доставки са проблематични, а перспективите им неясни.
USSR

2023.12.18 | 21:55

16
Украйна има проблем: тя е на път да загуби всички шансове за победа. Но й е трудно да признае ясно колко зле върви войната за нея, пише CNN в аналитичен материал, представен без редакторска намеса от "Фокус“. Даването на откровена публична оценка за това колко зле върви един конфликт може да бъде неразумно, тъй като може да доведе до намаляване на морала и подкрепата. След като Обама увеличи войските в Афганистан, обществената подкрепа намаля през годините, отчасти поради липсата на реализъм за това как върви войната. Изключително лошото представяне на проблемите на Украйна се дължи най-вече на късогледството на нейните съюзници.

2023.12.18 | 21:54

15
ахахаха, главнокомандващ, ахахаха

2023.12.18 | 21:13

6
Я, говноядчета, много до късно доработвате. Да не е паднал кypca на копейките?
Емѝ...ДУХАМ на ЛЮЛЯКА, -МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2023.12.18 | 21:53

14
При прегледа преди постъпването в следствения арест и после при престоя е установено, че Блажев се намира в ясно съзнание, контактен, всестранно добре ориентиран, без тежки разстройства на мислите. Становището на психиатъра е, че липсват пречки от медицинско естество да му бъде наложена мярка задържане под стража. Той препоръча да бъде настанен в психиатричното отделение на затвора, където ще бъде наблюдаван в клинична обстановка, като това ще помогне на експертизата да се установи психичното му състояние.

2023.12.18 | 21:28

11
паднало ти е пишлето

Добави коментар

Водещи новини