Кулеба: Специалният трибунал за агресията срещу Украйна няма да допусне руското ръководство да остане безнаказано

  • 29 ноември 2023 10:50

  • 560
  • 7
Кулеба: Специалният трибунал за агресията срещу Украйна няма да допусне руското ръководство да остане безнаказано
© Getty Images

Специалният трибунал за престъплението агресия срещу Украйна няма да допусне руското ръководство да остане безнаказано за военните си жестокости, заяви  украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от украинската новинарска агенция Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14195

Кулеба каза това на конференция в Европейския парламент, посветена на отговорността на Русия за войната срещу Украйна.

Кулеба отбеляза, че една от основните причини, поради които агресията на Русия срещу Украйна продължава, е надеждата на руския президент Владимир Путин да се стигне до война на изтощение или до замразен конфликт, които да дадат възможност на Русия и ръководството ѝ да избягат от отговорност за престъпленията си.

Зеленски иска международен трибунал за руските военни престъпления в Украйна

"Вече видяхме колко бързо избухват войни. Живеем в реалност, в която по едно и също време се водят две горещи войни - в Украйна и в Израел. Ако позволим на Русия да избяга от отговорност за агресията си срещу Украйна, светът ще трябва да се справят с три, четири или пет войни едновременно. Просто защото в света има твърде много сили, които смятат, че бруталната военна сила е най-добрият начин, по който могат да постигнат целите си. Ако те видят, че руската агресия, която донесе на Москва проблеми, санкции и изолация, в крайна сметка е довела до резултат, нищо няма да може да ги спре да повторят действията на Русия на други места по света", изтъкна украинският външен министър.

Дмитро Кулеба благодари на Европейския парламент и на членовете му за тяхната твърда и принципна позиция за необходимостта Русия да бъде наказана, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
560 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ukraina55

2023.11.30 | 09:39

7
Трибунал ще има за руските жалки престъпници които ще овиснат на важето заедно със Путин жалкото лайно вонящо.

2023.11.29 | 21:01

6
Слава на братушките! Слава на Путин! Победа!
USSR

2023.11.29 | 18:53

5
Този чак си и вярва.Абе пич не разбра ли,че на Вовата хич не му пука колко руснаци ще загинат.Той така или иначе ще си вземе своето или както обичат да казват в Кремъл ще постигнат целите на специалната операция.
трибунала

2023.11.29 | 18:02

4
трибунала ще бъде за укронацистите
Scarface

2023.11.29 | 12:44

3
Тоя не разбра ли че с Украйна всичко приключва .

2023.11.29 | 11:21

2
тоя пациент с име на домашно животно, да му се'ра в устата

2023.11.29 | 11:14

1
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Водещи новини