Песков: Следващият президент на Русия трябва да е такъв като Путин

  • 17 ноември 2023 11:02

  • 616
  • 4
Песков: Следващият президент на Русия трябва да е такъв като Путин
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Следващият президент на Русия трябва да е такъв като Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков в интервю за студентския новинарски канал "МГИМО 360", предаде ТАСС.

"Такъв" - това е отговорът на Песков на въпрос какъв трябва да бъде следващият президент на Русия. При последвалия уточняващ въпрос възможно ли е това той казва: "Може и да е друг човек, но да е такъв като него."

Песков заявява, че се надява, че Путин ще се кандидатира за нов мандат и съответно е убеден в неговата победа. По думите на говорителя на Кремъл е трудно да се каже дали ако е друг човек, следващият президент на Русия ще успее да съхрани всичко, което е постигнал Путин. Настоящият президент на Русия има право да се кандидатира за нов мандат, макар и все още да не е говорил за своето решение по този въпрос, пише БТА.

"За момента Путин не е обявявал своето намерение да се кандидатира за президентските избори. Но искрено ми се иска да вярвам, че ще го направи. Не се съмнявам, че той ще победи на изборите, не се съмнявам, че той ще продължи да бъде нашият президент. А и е видно, че ще бъде", казва още Песков.

Изборите за президент на Русия трябва да бъдат произведени на 17 март догодина. Официално датата трябва да бъде насрочена другия месец, след което политическите партии трябва да проведат своите предизборни кампании и официално да издигнат кандидати, посочва ТАСС. 

Известен журналист взел 600 000 евро да хвали Путин

"МГИМО 360" е информационен портал на Московския държавен институт за международни отношения - университет към министерството на външните работи на Русия. От май 2021 г. кореспонденти на канала са журналисти от пресслужбата на министерството, които отразяват работните посещения зад граница на руския външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, отбелязва ТАСС.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
616 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.17 | 14:41

4
Не го мисли, алкашия няма да надживее путлер. Всякомпарче след разпадамще си избере какъвто реши тиран.

2023.11.17 | 13:37

3
На Путин може само да му смучете чушката, но Президент трябва да е някой ката Медведев , досега да е изпепелил цялата уКрайна до основи, Путин е твърде милостив

2023.11.17 | 11:19

2
Боже опази

2023.11.17 | 11:08

1
От сламен селяк не става управленец, а гнусен олигарх. Комунизмът е най-голямото зло на планетата.

Добави коментар

Водещи новини