Руският министър на отбраната е посетил зоната на военна операция в Украйна

  • 25 октомври 2023 10:43

  • 1186
  • 4
Руският министър на отбраната е посетил зоната на военна операция в Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу  е посетил зоната на военна операция в Украйна, за да инспектира команден пост и да разговаря с висши военни представители, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на руските въоръжени сили.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14010

Шойгу е пристигнал с хеликоптер в командния пост "Восток" в Източна Украйна, според видео, разпространено от армията. Военни са му докладвали актуалната ситуация на фронта, както и подготовката на руските специални части, натоварени със задачата да използват дронове.

Министърът също така е разговарял с високопоставени военни представители относно подготовката за зимата с униформи и оборудване за отопление на военните, допълва руската армия. Не се съобщава кога е било извършено пътуването.

Шойгу инспектира производството на ракети от ново поколение

Визитата на Шойгу идва в момент, в който руските сили предприемат интензивни атаки в последните седмици срещу промишления град Авдеевка в Източна Украйна.

Последната визита на Шойгу на фронта датира от началото на август, когато той инспектира команден пост и разгледа шведска бойна пехотна машина CV90, която руските сили били превзели по време на сражение с украинската армия, припомня Франс прес, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1186 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ukraina55

2023.10.26 | 09:09

4
Този шойгу е толкова исплашен и жалак насран паразит че без да ходи във Украйна се насира във гащите от страх жалкото вонящо лайно ха ха ха.Шоигу е жалак насран страхливец които никога няма да стъпе във Украина да не отнесе някои украински дрон във главата ха ха ха.
Ukraina55

2023.10.25 | 16:27

3
Този шойгу е истински жалак страхливец,не е ходил на боиното поле зада види руската си измет как умира,зада не го гръмнат със някои дрон, този жалак страхливец.Пълни глупости,прекалено е изплашен и е във паника и изпълнен със страх някои украинец да не го гръмне във главата.
Слава Украйна

2023.10.25 | 11:48

2
Ако наистина е бил то много бързо е избягал за да не го ''денацифицират'' :)

2023.10.25 | 11:24

1
dokato tazi voenna operacia ne stane voina rusia nikoga niama da pobedi podlogite na nato i kravarite usraina

Добави коментар

Водещи новини