Русия: Ударът по болницата в Газа е шокиращо престъпление

  • 18 октомври 2023 11:29

  • 1562
  • 4
Русия: Ударът по болницата в Газа е шокиращо престъпление
© Wikimedia Commons
Слушай новината Слушай новината

Руското външно министерство заяви днес, че ударът по болницата в Газа, при който бяха убити стотици палестинци, е шокиращо, дехуманизиращо престъпление, като добави, че Израел трябва да предостави сателитни снимки, за да докаже, че не е участвал в нападението, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2088

Палестински официални представители заявиха, че болницата е била поразена от израелски въздушен удар, а Израел обвини за експлозията неуспешно изстрелване на ракета от страна на палестинската групировка „Ислямски джихад“, която отрече да е отговорна.

„Ние смятаме това престъпно действие за престъпление – за акт на дехуманизация“, заяви пред радио „Спутник“ говорителката на външното министерство Мария Захарова.

Доктор от Израел: Не беше атакувана болницата в Газа, ние бяхме атакувани

Захарова каза, че има очевиден опит от страна на някои хора да се освободят от отговорност и че не е достатъчно само да се правят коментари пред медиите относно случилото се, така че Израел и САЩ трябва да предоставят сателитни снимки.

Моля бъдете така добри да предоставите сателитни снимки и би било хубаво, ако американските партньори също направят това, заяви говорителката, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1562 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.18 | 13:13

4
а вашето не е, нали

2023.10.18 | 12:40

3
Сериозно? А унищожените болници в Украйна какво са? Говнояди проклети.

2023.10.18 | 11:52

2
До като водите война в Украйна, докато защитавате Хамас, Хизбула, Ислямски джихат и Иран, винаги ще има невинни жертви. Вие сте най-терористичната държава в света.
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.10.18 | 11:38

1
ПУТЯТА ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ЛЕКАРСТВА И ДОКТОРИ КАКТО СТЕ ПОЧНАЛИ АХАХАХА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини