Камери заснели Горбачов да краде вино за 5000 евро

  • 11 август 2012 08:06

  • 8972
  • 25
Камери заснели Горбачов да краде вино за 5000 евро
©

Прокуратурата в германския град Билефелд е образувала срещу Михаил Горбачов дело за кражба от магазин, пише "Монитор", цитирайки руския сайт Fognews.ru.

Престъпното деяние е заснето от камерите за видеонаблюдение и се е случило в началото на юли.

Действително градчето Билефелд разположено в германската област Северен Рейн – Вестфалия, е избрано за място, където бившият генерален секретар на КПСС Михаил Горбачов прекарва скромно, тихо и незабележимо остатъка от пенсионния си живот. Гражданите свикнали с присъствието на Михаил Сергеевич и се отнасяли с него с подобаващо уважение и дискретност.

В началото на юли обаче охраната на градския супермаркет предала в местното полицейско управление запис от камерите за видеонаблюдение на който се виждало как бившият президент на СССР и лауреат на Нобеловата награда за мир, до рафтовете със скъп алкохол внимателно изрязва от бутилката защитния магнитен маркер, поставя я в кошницата си и спокойно напуска магазина, подминавайки касата.

Заради доказаната кражба срещу Михаил Горбачов е било образувано дело, твърди сайтът Fognews.ru, като пояснява, че максималното наказание, което заплашва бившият съветски ръководител е 3 години затвор. Освен това въпросното дело едва ли ще може да бъде потулено както са свикнали в Русия, коментират журналисти.

Все пак става дума за германски съд, пред който бившите заслуги на човека, извършил престъпно деяние, нямат никакво значение, коментират от руския сайт. Виновникът носи отговорност пред закона, независимо как се казва, какъв пост заема или колко солидна е банковата му сметка.

Пред медията случката е коментирана и от пресслужбата на обществено-политическия център “Горбачов-фонд”.

“Да, истина е, че срещу Михаил Сергеевич е образувано наказателно делоНо става дума не за умишлена кражба, а само за обикновено недоразумение. Михаил Сергеевич действително е срязал магнитно устройство, но с една-единствена цел – да види коя година е произведено виното. Той не е знаел, че това е защитен маркер. И понеже е доста разсеян, е сложил бутилката в кошницата си. Въпросното вино струва само 5000 евро, а около случая се вдигна такъв шум! Сякаш става дума за нещо наистина сериозно”.

Последвайте канала на

Весела Найденова
8972 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар

2014.12.02 | 22:13

25
Та има ли някой от кпсс, въобще да не е от номенклатурата, който да не е крал от Русия. Та нали наште бяха същите - неподсъдни. Горбачов си е комунист.

2014.12.02 | 22:13

24
Сега ше си доизживее спокойно старините в пандиза. Ше има време да си пише мемоарите
Честито!

2014.12.02 | 22:10

22
Комунист който да не краде да сте виждали ? Те и затова се впускат в политиката защото нямат никакви качевства от които да си печелят хляба и лижат мажат докато седнат в някое държавно кресло и после стой та гледай какво плюскане следва бедна ви е фантазията за какво става въпрос !
say

2014.12.02 | 22:10

23
Не съм привърженик на комунисти или социалисти, още по малко на М. Горбачов. Но да се окачествяват толкова хора с прозвището "крадци" е признак на тесногръдие. А може би нещата тук опират до комплекси и лична драма.

2014.12.02 | 22:09

21
Тоя идиот заслужава не три години затвор,а да гори в пъкъла за това,че поднесе Източния блок на тепсия на Запада! Проклет да си,гнидо нещастна!! Проклет!!
1.3.1.2

2014.12.02 | 22:09

20
Де да имаше камери,които да го заснемат как краде парички от великита съветска хазна! Това със сигурност щеше да отвори очите на много хора и изобщо реалната представа за болшевизма!
general kael

2014.12.02 | 11:50

19
Горби бе купен от USA за да продаде Русия и останалите соц. страни, за добро или зло не знам вече.Но явно манталитета на продажника е такъв,не му ли дават,да краде.
pepe

2014.12.02 | 11:50

18
Големите хора са над тези неща.Добър или лош,Горбачов е голям човек.Мижитурките се кефят,че ето вижте сега как ще му разкажат играта на Горби.Не се заблуждавайте,всичко е нагласено,или измислено,за да има малките хора с какво да си чешат езиците.
балъка

2014.12.02 | 11:49

17
...... като човек прекарал много, много години в Германия мога да ви кажа следното нещо : няма вино за 5 хиляди евро в супермаркетите в Германия. По-скъпия алкохол ( на 10-кратно по-ниски цени ) се държи в заключен стъклен шкаф, ако изобщо ... Нещо и куца на тази новина, независимо кой е замесен. Това е факт.

2014.12.02 | 11:48

16
Не съм привърженик на перестройчика.Определени служби,от запада,доловиха огромното му незадоволено его, много умело използваха тази му фатална слабост,за постигане на глобални,геостратегически интереси( и наистина успешно),като деликатно му внушаваха,че ще бъде едва ли не, пожизненият "Бащица-цар-президент"с тяхната безусловна подкрепа.Напористо докосваха тази струна,с докторски титли от престижни университети,Нобелова награда за мир и т.н.,като резултат предаде(от политическо късогледство)или продаде ,все едно,ролята и мятото на страната,като лидер и първостепенен играч на глобалната политическа сцена,с когото се съобразяваха безусловно.Не съумя да "изтъргува" дори и изтеглянето на военният контингент от бившатаГДР.с което лиши страната си да бъде единственият,реален балансъор,позволявайки индиректно да се появи друг доминант.Прословутата"Перестройка"се оказа неуспешен опит,неумело копиране на"китайският модел"без да отчете, коренно различната народопсихология.Китайската максима"Няма значение какъв цвят е котката,стига да лови мишки",се оказа неприложим,не само за бившият СССР, но и където и да е.Не достатъчната,трезва самооценка,винаги превръща царя,в обикновена пешка.на световната шахматна дъска.Да си политик е едно,да бъдеш умел политик-друго,да бъдеш гениален политик е даденост.
Аз

2013.10.16 | 23:48

15
Гробокопач на спокойния живот,мизерник,от позора си няма да се скриеш.

Добави коментар

Водещи новини