Московски съд разглежда обжалване на присъдата за екстремизъм на Навални

  • 26 септември 2023 17:29

  • 1422
  • 1
Московски съд разглежда обжалване на присъдата за екстремизъм на Навални
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Московски съд разглежда обжалването на 19-годишната присъда на руския опозиционен лидер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), което може да доведе в крайна сметка до изпращането му в затворническа колония с още по-строг режим, предаде Франс прес.

Заседанието, в което критик номер едно на Кремъл се включи чрез видеоконферентна връзка от затвора, започна към 11 ч. по Гринуич. Навални, който вече има присъда за измама, определя заведените срещу него дела като политическо отмъщение за борбата, която води срещу руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, срещу корупцията на руските елити и заради критиките си за руското нападение срещу Украйна. 47-годишният борец срещу корупцията няма големи илюзии за изхода от това обжалване, като смята, че продължителността на лишаването му от свобода ще се "измерва с продължителността на живота му, или с продължителността на живота на този режим".

Понастоящем Навални се намира в наказателната колония в Мелехово, на 250 км източно от Москва, където редовно е изпращан в дисциплинарния арест. Условията за изтърпяване на наказанието му може да се влошат, ако присъдата му бъде потвърдена при обжалването. Той ще трябва да я изтърпи в една от колониите със специален режим, предназначени за осъдени на доживотен затвор и за най-опасните престъпници.

Осъдиха Навални на още 19 години затвор

От ареста си през януари 2021 г. Навални общува основно чрез съобщения, изпратени до адвокатите му, като с чувство за хумор продължава да осъжда политиката на Кремъл и офанзивата в Украйна. През август той призова руснаците да се "противопоставят на бандата предатели, крадци и мошеници, които са завзели властта". В колонията със специален режим обаче неговите изказвания вероятно ще бъдат много по-редки, а посещенията - много по-ограничени, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1422 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.26 | 18:35

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини