Путин за Мъск: Несъмнено е изключителна личност и талантлив бизнесмен

  • 13 септември 2023 10:55

  • 2625
  • 3
Путин за Мъск: Несъмнено е изключителна личност и талантлив бизнесмен
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

По време на Източния икономически форум президентът на Русия, Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, реши да сподели мнението си за най-богатия човек на планетата - Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,.

"Що се отнася до частния бизнес и Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,, то той несъмнено е изключителна личност. Това трябва да се признае и мисля, че е признато в целия свят. Мъск е много активен и талантлив бизнесмен. Той успява много, включително и с подкрепата на американската държава", заяви Путин.

Европейско проучване: Влиянието на Кремъл върху X (Туитър) на Мъск нараства

Отношенията на Мъск с Русия са меко казано сложни. Той стартира SpaceX от нулата, след като не успява да сключи сделка за придобиването на руски ракети. В Москва той среща отрицателно отношение, а един от ръководителите на руската делегация почти се изплюва в краката му.

Мъск изключил интернета на украинската армия при атака срещу Крим

Мъск редовно е срещал заяждане от страна на бившия ръководител на Роскосмос, Дмитрий Рогожин. Когато Русия започна войната си срещу Украйна, милиардерът веднага дари терминали за сателитна комуникация Starlink. След това обаче той взе да поставя граници, които изнервиха Киев.

Мъск не иска конфликтът да прерасне в Трета световна война, той блокира използването на Starlink за осъществяване на украински мисии на територията на Русия. Освен това преди време Мъск бе заявил, че Киев може би трябва да признае анексията на Крим и да се раздели с Донбас. Логично, Москва срещна тези изказвания с голямо одобрение.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2625 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Трън

2023.09.13 | 13:11

3
за разлика от Путин той е умен и знае какво иска а този простак Путин е най отвратителния човек.
Ukraina55

2023.09.13 | 12:52

2
Путин травестита взе и на Мъск да прави свирки и да дава даго изнасилва отзад Мъск ха ха ха.Путин Гейшата се шиба със всички ха ха ха.
Ukraina55

2023.09.13 | 12:51

1
Путин травестита взе и на Мъск да прави свирки и да дава даго изнасилва отзад Мъск ха ха ха.

Добави коментар

Водещи новини