Русия поднови масираните атаки с дронове срещу Украйна

  • 04 септември 2023 12:58

  • 1035
  • 4
Русия поднови масираните атаки с дронове срещу Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Русия осъществи поредна серия от масирани атаки с дронове по цели в Южна и Централна Украйна, като украинските отбранителни сили са свалили общо 23 дрона по време на две нападения, заяви днес военен представител, цитиран от ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13627

Украйна е свалила 17 дрона в окръг Измаил, южно от Одеса, но са пострадали склад, производствени зали, промишлени фабрики и земеделско оборудване, заяви Олег Кипер, началник на Одеската областна военна администрация.

"В продължение на три часа и половина руските терористи атакуваха с дронове южната част на Одеска област", написа днес Кипер в приложението "Телеграм".

Тази сутрин от промишления район на Днепропетровск също информираха за нападения. Избухнал е пожар, след като е била поразена инфраструктрура, обяви в своя канал в "Телеграм" ръководителят на местната военна администрация Сергий Лисак, без да дава подробности за щетите.

Свалени са шест дрона. По предварителна информация няма убити, нито ранени в Одеска област и в Днепропетровск, пише БТА.

Киев удари мост към Кримския полуостров, а Русия свали нов дрон над Москва

Руски военни блогъри информираха, че отново е атакувана пристанищната инфраструктура в Одеска област в делтата на река Дунав. Според техните данни е повредена петролна инсталация в пристанищния град на Дунав Рени. ДПА прави уговорката, че тази информация не е проверена чрез независим източник.

След като през юли Русия отказа удължаване на споразумението за износ на украинско зърно през Черно море, Москва засили нападенията с дронове и ракети по украински пристанища и складови инфраструктури.

По-рано днес говорител на украинското външно министерство каза, че руски дронове са паднали и са се детонирали на територията на Румъния по време на снощната атака срещу украинската пристанищна инфраструктура на река Дунав, предаде Ройтерс.

Румъния е членка на военния съюз НАТО. В свое изявление, публикувано във "Фейсбук", говорителят Олег Николенко призова западните партньори да ускорят доставките на системи за противовъздушна отбрана за Украйна.

Румънското министерство на отбраната обаче отрече твърденията, че руски дронове са паднали и са се взривили на нейна територия. Говорител на министерството допълни, че по-късно днес то ще излезе със становище по случая.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1035 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.09.04 | 13:46

1
Русия не обстрелва сгради като постоянно давате на снимките а военни цели.
бай х.уй до долния

2023.09.04 | 19:10

4
е как като имаш само една разпрана п.утка бе русофилистик скапан.
До 2

2023.09.04 | 15:44

3
Аз дати се изпразня в устата,спермо

2023.09.04 | 15:03

2
военни цели в цивилни блокове. Да ти се изцвъкам в л.а.йнената болшевишка з.у.рла кога имам ди.а.рия русофил.истик мир.излив.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини