Гари Каспаров за Евгений Пригожин: Почивай в Ада

  • 24 август 2023 16:15

  • 8110
  • 0
Гари Каспаров за Евгений Пригожин: Почивай в Ада
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Почивай в Ада", това написа Гари Каспаров в профила си в социалната мрежа "Х" (доскоро "Туитър").

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14028

В поредица от публикации опозиционерът на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 коментира новината за смъртта на лидера на руската частна армия "Вагнер" Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг. "Почивай в Ада. Високопоставените военни около Путин не се доверяват на президента и върховен главнокомандващ, но много политици и експерти на Запад са убедени, че е възможно да се водят честни преговори за Украйна. Тези хора са идиоти," добави той в социалната мрежа.

Вижте мястото, където падна самолетът на Пригожин, вече изнасят телата

"Пригожин и неговият бунт (23-24 юни) постигнаха целта си. Те доказаха, че Путин прибягва към груба сила и заплахи, когато чувства заплаха за своята власт. Това го казвам от години. Бунтът на Пригожин доказа също, че Путин не може да реагира адекватно на заплахите към неговата позиция", написа още Каспаров.

"По време на бунта Путин се покри вдън земя и това го направи от страх", допълни бившият шампион по шахмат.

"Независимо от това дали Пригожин е жив или мъртъв физически, ние имаме мъртъв лидер на "Вагнер". В частната армия вече започна война за влияние на ресурси и тя се води по целия свят", посочи още Каспаров.

Каспаров (роден през 1963 г. в Баку, днес Азербайджан) стана световен шампион по шах през 1985 г. и запази титлата си до 2000 г. След идването на Путин на власт той стана основна фигура на опозицията срещу стопанина на Кремъл.

Каспаров избяга от Русия през 2013 г.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8110 0

Свързани новини

Водещи новини