Кои са спътниците на Пригожин в разбилия се самолет?

  • 24 август 2023 14:11

  • 3798
  • 5
Кои са спътниците на Пригожин в разбилия се самолет?
© Туитър
Слушай новината Слушай новината

Освен Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг, на борда на разбилия се самолет, са дясната му ръка Дмитрий Уткин и още петима души. Данните са на Руската агенция за гражданска авиация.

Ето какво се знае за тях според данните, събрани от руския сайт "Фонтанка", проекта "Център досие" на критика на Кремъл Михаил Ходорковски и базираната в САЩ частна разследваща организация All Eyes, предава БНТ.

Дмитрий Уткин

Дясна ръка на Пригожин, съосновател и командир на "Вагнер", 53-годишен, родом от Свердловска област. Командир на отряд във втора бригада специални сили на военното разузнаване. Подразделението участва в две чеченски войни. Отговаря за военната подготовка на бойците от "Вагнер".

Валерий Чекалов

"Ровър", 47-годишен, родом от Владивосток. Той е един от най-близките приятели на Пригожин. Чекалов е до лидера на "Вагнер" от 2000 г. Занимава се с логистиката на наемническата армия, включително с договорите за хранителни доставки за военните. Отговаря за международните проекти на Пригожин като геоложки проучвания, добив на нефт или селско стопанство. Свръзан е с "Евро Полис" - компания, която сключва изгодна петролна сделка със Сирия, плаща на бойците от "Вагнер" и доставя оръжие. Обект на санкции от страна на САЩ.

Очевидци за катастрофата със самолета на Пригожин: Не беше гръм, а метален звук

Евгений Макарян

"Макар", 38-годишен от Челябинска област. Бившият полицай се присъединява към "Вагнер" през март 2016 г. Участва в щурмови отряд на частната армия в Сирия.

Сергей Пропустин

"Кедър", 44-годишен. Боец е на "Вагнер" от 2015 г. Разузнавач-гранатометчик. Бие се в Чечения. Част е от отряд, от които са избирани много от личните гардове на Пригожин.

Александър Тотмин

"Тот", 31-годишен, родом от Алтайския край. Много активен в Инстаграм, където често публикува свои снимки. По информация на сайта "Миротворец". Тотмин е представлявал интересите на "Вагнер" в Судан. Осъждан е за кражби.

Николай Матусеев

Проектът "Досие център" не успява да открие човек с това име в списъците на "Вагнер". Там фигурира мъж с име Николай Матусевич, който е постъпил в частната армия през януари 2017 г. и е служил в четвърти щурмови отряд в Сирия.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3798 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Българин !

2023.08.24 | 16:18

5
Рано или късно,всеки си намира майстора. И Путин ще го намери,при Садам и Кадафи.
п.ут.кин ка.пу.т

2023.08.24 | 16:12

4
Все отбор главорези. Светът не е загубил нищо от смърта им. Следна кървавия диктатор Путлер.
Boko

2023.08.24 | 15:23

3
ВСИЧКИ ДО ЕДИН,СА "РАДЕТЕЛИ ЗА МИР " !?!?

2023.08.24 | 14:58

2
Руснаците са ясни – те завладяват и сеят смърт и разруха, където стъпят
Президент САЩ е президент на Русия през 1991-годин

2023.08.24 | 14:17

1
Путин е толкова успешен в унищожаването на бялото население, че е подкрепен от всички ционисти по света и неговите специални служби!

Добави коментар

Водещи новини