Пиян шофьор „превъртя“ дрегера при проверка, показа 6 промила

  • 18 август 2023 16:21

  • 4386
  • 0
Пиян шофьор „превъртя“ дрегера при проверка, показа 6 промила
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Украинец най-вероятно ще счупи рекорда за най-пиян шофьор, хванат при проверка. Той бил в такова състояние, че дрегерът на полицейските служители показал максималната стойност, за която е програмиран, съобщават местните медии.

Случаят е от град Тернопил, където полицейски служители спрели автомобил Fiat за проверка. Още в първата комуникация с шофьора станало ясно, че той е в нетрезво състояние. Служителите на реда му предложили да бъде тестван с дрегер и той се е съгласил.

Хванаха българска ТВ водеща да шофира с над два промила, взеха ѝ колата

При проверката обаче дрегерът отчел максималната стойност, за която е програмиран – 6 промила, след което блокирал. А това означава, че алкохолът в кръвта на шофьора е дори повече, съобщават от местното управление на полицията. И допълват, че според лекарите 5 промила са фатални за човешкия организъм.

Шофьор счупи дрегера край Шумен

Максимално допустимата стойност в Украйна е 0,2 промила, като остава загадка как изобщо човекът зад волана е шофирал, без да предизвика инцидент. Санкцията за подобно провинение е глоба от 17 000 гривни (около 850 лева) и отнемане на шофьорската книжка за една година, пише automedia.investor.bg.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини