Обявиха за терорист руски дисидент, критикуващ войната в Украйна

  • 07 август 2023 21:05

  • 910
  • 6
Обявиха за терорист руски дисидент, критикуващ войната в Украйна
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Русия обяви днес за "терорист" изтъкнатия социолог и  политически активист Борис Кагарлицкий, седмици след като той бе арестуван по силата на член от Наказателния кодекс, забраняващ публичните призиви чрез интернет за терористични действия. Това предаде Ройтерс, като се позовава на сайта на руската служба за финансово разузнаване "Росфинмониторинг".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13779

След началото на войната през февруари 2022 г. Русия обяви за престъпление "дискредитирането" на нейните въоръжени сили и предприе мерки срещу тези, които се противопоставят на така наречената от Москва руска специална военна операция в Украйна.

Известният като дисидент още от съветско време 64-годишен Кагарлицкий неведнъж се е изказвал против войната в списанието, което издава, както и в своя канал в "ЮТюб". Той е преподавател в частното московско висше училище за социални и икономически науки, като вече бе обявен за "чуждестранен агент" през 2018 г., а днес името му се появи и в списъка на регистрираните "терористи" на сайта на "Росфинмониторинг".

Вкарват в затвора руски предприемач за дискредитация на армията и открита подкрепа за Украйна

Кагарлицкий бе задържан миналия месец от руската Федерална служба за сигурност (ФСС) и държан в предварителния арест в продължение на два месеца в град Сиктивкар, разположен на 1000 км североизточно от Москва, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
910 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Президент САЩ е президент на Русия през 1991-годин

2023.08.08 | 10:30

6
Предателите на СССР първо измамиха и ограбиха хората, разделяйки ги на националности и присвоявайки всички природни ресурси на СССР , след това започнаха да организират местни конфликти, за да унищожат излишното население за тях.
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.08.08 | 05:14

5
ЖУРНАЛЯТА, ПАК НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ, РУСНЯВИЯТ НЕ Е "КРИТИКУВАЛ ВОЙНАТА". РУСНЯВИЯТ Е НАПИСАЛ, ЧЕ Е ОЧАКВАНО, ЧЕ УКРАЙНА Е УДАРИЛА КРИМСКИЯ МОСТ.
Lissa

2023.08.08 | 02:30

4
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства --- Xmiss.pw

2023.08.07 | 23:19

3
ЛЮБОВТА НИ КЪМ БРАТУШКИТЕ НЕ МОЖЕ ДА УМРЕ! НИЯ Я НОСИМ В КРЪВТА СИ И В ДУШАТА СИ! НЕКА БОГ ПАЗИ ЧИСТА И СВЯТА БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини