Украйна: Трима са загинали при руски обстрел срещу Херсон

  • 07 август 2023 12:31

  • 538
  • 4
Украйна: Трима са загинали при руски обстрел срещу Херсон
© Getty Images

Жена беше убита рано тази сутрин, когато руските сили подложиха на обстрел украинския град Херсон, а двама бяха убити по граничните зони на Харковска област в Североизточна Украйна, съобщава Ройтерс. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13537

И Херсон, и част от Харковска област са в непосредствена близост до фронтовата линия. Украинските военни съобщават за повишаване на броя на руските атаки в Харковска област през последните няколко дни, предава БТА. 

“Трудна нощ за Херсон. Руската армия продължи да обстрелва домовете на херсонските жители в централната част на града”, каза губернаторът Олександър Прокудин в социалната мрежа Телеграм. Прокудин съобщи, че обстрелът е започнал около полунощ и е продължил няколко часа.

Отделно от това началникът на кабинета на украинския президент Андрий Ермак заяви в Телеграм, че двама цивилни са били убити и трима са били ранени по време на днешния обстрел.

Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди тези информации от независим източник.

Зеленски: Русия хвърли бомба върху център за кръвопреливане в Харковска област

Украйна си върна Херсон и части от едноименната област през ноември след месеци руска окупация, но руските сили редовно обстрелват града и околните местности от другата страна на река Днепър. Този месец лекар беше убит, а пет медицински работници бяха ранени след обстрел на херсонска болница.

Русия отрича да е стреляла нарочно по цивилни или болници по време на инвазията в Украйна, която трае вече 18 месеца и доведе до смъртта на хиляди хора, изселването на милиони и унищожаването на украински села и градове.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
538 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.08.07 | 23:21

4
ЛЮБОВТА НИ КЪМ БРАТУШКИТЕ НЕ МОЖЕ ДА УМРЕ! НИЯ Я НОСИМ В КРЪВТА СИ И В ДУШАТА СИ! НЕКА БОГ ПАЗИ ЧИСТА И СВЯТА БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!
Z Z Z Z Z

2023.08.07 | 14:47

3
Докато Херсон беше свободен и в РУСИЯ нямаше обстрели, нали? Докато при фашистко укро-натовско иго не спират! САМО В РУСИЯ ще има свобода, иначе - до основи! Това е РУСКА ЗЕМЯ!
Ukraina55

2023.08.07 | 14:41

2
Руската измет е ударила Херсон но не е оспяла да паднат всички руски ръждясали ракети които са били свалени от украинската ПВО и руската измет и във този отчаен опит от олигофрени се провари ха ха ха.Русия умира.
Ukraina55

2023.08.07 | 14:39

1
Руската измет е ударила Херсон но не е оспяла да паднат всички руски ръждясали ракети които са били свалени от украинската ПВО и руската измет и във този отчаем опит от олигофрени се провари ха ха ха.Русия умира.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини