Путин изрази надеждата си, че Африканският съюз ще стане член на Г-20 през септември

  • 27 юли 2023 13:14

  • 425
  • 0
Путин изрази надеждата си, че Африканският съюз ще стане член на Г-20 през септември
© Getty Images

Русия поддържа включването на Африканския съюз в работата на международните организации и се надява, че обединението ще стане пълноправен член на Г-20 през септември тази година, заяви днес руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, цитиран от ТАСС.

Путин каза това на среща с председателя на Африканския съюз и президент на Коморските острови Азали Асумани, и с председателя на Комисията на Африканския съюз Муса Факи Махамат.

"Поддържаме включването на Африканския съюз в работата на международни обединения. Русия е една от първите страни, които се отзоваха положително на инициативата за предоставяне на Африканския съюз на пълноправно членство в Г-20. Надяваме се, че това решение ще бъде взето още през септември на срещата на върха на Г-20 в Делхи", изтъкна Путин.

Руският лидер каза още, че Москва възприема Африканския съюз като "водеща регионална организация, която формира съвременната структура на сигурността на континента и създава условия за гарантирането на достойно място за Африка в системата на глобалните икономически отношения".

Агенции на ООН предупреждават, че спирането на черноморската зърнена сделка ще има тежки последици за Африка

Последвайте канала на

Константин Тодоров
425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини