Експертът по сигурност Ивайло Иванов: Конфликтът би излязъл от Украйна към страни, които не са членки на НАТО

  • 10 юли 2023 20:23

  • 2752
  • 0
Експертът по сигурност Ивайло Иванов: Конфликтът би излязъл от Украйна към страни, които не са членки на НАТО
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

„По-голяма вероятност за излизане на конфликта от Украйна има за страни, които не са членки на НАТО – Молдова, Грузия. Това ще цели да отклони вниманието от Украйна и да създаде нова гореща точка. По този начин да отвори някакви възможности на Русия относно войната в Украйна“, заяви в ефира на БТВ експертът по национална и международна сигурност Ивайло Иванов.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13562

Той коментира и докладът на българските служби, според който се казва, че „войната може да излезе от Украйна“. „Разбира се, че това е възможно. Това е военен конфликт и никой не може да прогнозира какви ще се случи. Малко вероятно е той да излезе в страна членка на НАТО, защото това би било самоубийствено за Русия“, каза експертът.

Според него може да има действия от страна на Русия – кибератаки, мигранти, атаки срещу критичната инфраструктура на страни, зад които не се знае кой стои.

Русия заплаши: Приемане на Украйна в НАТО ще има негативни последствия за безопасността на Европа

По думите му страната ни не прави много по отношение на хибридната война.

„Виждаме, че непрекъснато сме заливани с такава информация. За съжаление подобни тези има в България от български представители, политически партии, политически лидери и институции, което е тревожно“, добави той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини