Легионът "Свобода за Русия": Готвим изненади, искаме да освободим цялата наша територия

  • 09 юли 2023 14:41

  • 4708
  • 0
Легионът "Свобода за Русия": Готвим изненади, искаме да освободим цялата наша територия
© Getty Images/Guliver

Паравоенният доброволчески легион "Свобода за Русия" планира още операции в района на руско-украинската граница, съобщи негов говорител, цитиран от ДПА.

"През следващия месец ще има още една изненада", заяви в интервю за британския неделен вестник "Обзървър" говорителят на легиона Максимилиан Андроников, който носи прозвището Цезар. "Това ще бъде третата ни операция", добави той.

След това, по думите му, ще има четвърта и пета. "Имаме амбициозни планове. Искаме да освободим цялата наша територия", добави говорителят.

Легионът "Свобода за Русия" се състои от руски националисти, които в момента се сражават на страната на Украйна, припомня ДПА.

През май и юни бойци от легиона заедно с Руския доброволчески корпус участваха в нападения в руския граничен район Белгород в близост до Украйна. Според украинското разузнаване тези операции имат за цел да освободят района от режима на руския президент Владимир Путин. Правителството в Киев подчертава, че няма нищо общо с нападенията.

Удариха сграда на Федералната служба за сигурност в Белгород

Андроников смята, че Путин е отслабен след краткия бунт на групата "Вагнер" на лидера на наемниците Евгений Пригожин в края на юни, отбелязва БТА.

Според "Обзървър" той очаква правителството на Путин да се срине до края на 2024 г. Според него в руската армия има недоволство, защото войници, които са се присъединили по финансови причини, не са получавали парите си: "Има огромен проблем с парите".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4708 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини