Руски зам.-министър на отбраната е изчезнал след бунта на "Вагнер"?

  • 05 юли 2023 17:21

  • 3533
  • 0
Руски зам.-министър на отбраната е изчезнал след бунта на "Вагнер"?
© Getty (архив)

"Руският заместник-министър на отбраната Юнус Бек-Евкуров вероятно е изчезнал", написа базираният в Нидерландия вестник The Moscow Times.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13594

"Въпреки че е задължен, членът на правителството не се появи на 3 юли на заседание на силовото ведомство в Москва", добави медията, която се позова на данни от британското разузнаване.

"По време на бунта на основателя на частната армия "Вагнер" Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг (23-24 юни) Евкуров бе в щаба на Южния военен окръг в град Ростов на Дон, откъдето се ръководят бойните действия срещу Украйна. Там той бе заснет как разговаря с шефа на наемниците, когато последният настояваше за уволнението на военния министър в Москва Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов. Оттогава заместник-министърът не е забелязван.  Вероятно той е арестуван заради подозрения, че има нещо общо с бунта на "Вагнер", посочи още вестникът.

Юнус Бек-Евкуров

Медията отбеляза, че на заседанието от онзи ден не е присъствал и Герасимов. "Неговото отсъствие задълбочава слуховете, че и този високопоставен военен е попаднал под ударите на чистката, започната от Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 след похода на Пригожин към Москва", добави изданието.  

Както вече екипът на novini.bg писа, на 28 юни се появиха данни за ареста на главнокомандващия Въздушно-космическите сили на Руската федерация генерал–полковник Сергей Суровикин.

Арестуваха генерал Армагедон, знаел е предварително за метежа на Пригожин

На следващия ден неговата дъщеря Вероника заяви, че нейният баща не е бил задържан.

Дъщеря на Сергей Суровикин: Татко не е арестуван

Противоречивата информация породи спекулации, че генерал Армагедон, както е наричан Суровикин заради нарежданите от него жестоки въздушни удари, е бил привикан за разпит във Федералната служба за сигурност и освободен.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини