Зеленски: Има опасност Русия да симулира инцидент в АЕЦ "Запорожие"

  • 05 юли 2023 09:49

  • 1600
  • 0
Зеленски: Има опасност Русия да симулира инцидент в АЕЦ "Запорожие"
© Getty Images

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога заяви, че Русия е "единственият източник на опасност" за най-голямото ядрено съоръжение в Европа - атомната електроцентрала в Запорожие.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13494

В нощното си видеообръщение той отново предупреди, че Русия планира да "симулира атака срещу централата", която от една година е окупирана от руски войски. Във вторник Украйна и Русия се обвиниха взаимно в заговор за нападение срещу централата. 

"Имаме информация от нашето разузнаване, че руските военни са поставили предмети, подобни на експлозиви, на покрива на няколко енергоблока на атомната електроцентрала в Запорожие. Вероятно това им е необходимо, за да симулират нападение срещу централата. Или пък може да имат някакъв друг сценарий. Но във всеки случай светът вижда - и не може да не види - че единственият източник на опасност за Запорожската атомна електроцентрала е Русия. И никой друг", заяви украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога

Зеленски извънредно: Русия готви терористична атака в АЕЦ Запорожие

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1600 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини