Зеленски поздрави САЩ за Деня на независимостта: За нас е чест да бъдем съюзници!

  • 04 юли 2023 19:35

  • 1123
  • 0
Зеленски поздрави САЩ за Деня на независимостта: За нас е чест да бъдем съюзници!
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога поздрави САЩ за Деня на независимостта и подчерта, че те винаги могат да разчитат на Украйна като на съюзник в коалицията на свободните и смелите, съобщава БТА.

Президентът на Украйна публикува в профилите си в социалните мрежи видеообръщението си към американския народ по случай националния им празник.

"Честит 4 юли, Америка! Само смелите получават независимост и само най-добрите сред смелите са в състояние да предадат свободата от поколение на поколение. За нас е чест да бъдем съюзник на такава мечта, такава смелост и такава свобода", отбеляза Зеленски.

Румен Радев поздрави американския си колега по случай Деня на независимостта на САЩ    

Той подчерта, че украинската храброст усвоява американските оръжия и осигурява демокрацията, която всички ние ценим еднакво.

Също така, според него, с подкрепата на САЩ украинската любов към свободата е запалила в тази част на Европа нов мощен пламък на свободата, който няма да угасне и ще гарантира, че тиранията никога повече няма да премине през Европа и това значи, че Европа няма да се нуждае от участието на американски войници в кървави битки за свобода.

Същевременно президентът подчерта, че когато Украйна се увенчае с победа в бруталната и непровокирана война, разпалена от Русия, украинската мечта за свободен живот ще даде нова енергия на американското ръководство.

"Сега светът ясно вижда - този, който е на страната на Украйна, е на страната на свободата. А след нашата победа светът отново ще се убеди - този, който цени свободата, винаги побеждава", смята Зеленски.

САЩ празнуват Деня на независимостта всяка година на 4 юли.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1123 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини