Зеленски идва в България

  • 04 юли 2023 17:07

  • 12342
  • 0
Зеленски идва в България
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога ще посети България по покана на правителството, пише "24 часа", позовавайки се на дипломатически източници.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13989

Все още не са уточнени подробности по визитата на президента на Украйна, но вероятно тя ще се състои в четвъртък. от съображения за сигурност. Часовете на посещението на Зеленски се пазят в тайна.

Посещението на президента на Украйна идва, след като в миналия парламент депутатите отказаха да чуят негово обръщение, в което той искаше да призове за помощ. Преди дни обаче съветникът на Зеленски Михайло Подоляк обяви в интервю, че България трябва да се гордее от начина, по който помага на Украйна.

Съветник на Зеленски: България още в самото начало се притече на помощ на Украйна

Преди това депутатите от 47-ия парламент отказаха да изслушат и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба. Той изкара няколко дни в София, опитвайки да договори оръжейна помощ, но заради тогавашното участие на БСП и Корнелия Нинова в управлението бе отказано пряко подпомагане.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
12342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини