Бивш посланик на САЩ в Русия: Бунтът на "Вагнер" е началото на края на властта на Владимир Путин

  • 03 юли 2023 16:51

  • 2446
  • 0
Бивш посланик на САЩ в Русия: Бунтът на "Вагнер" е началото на края на властта на Владимир Путин
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Бунтът на основателя на частната руска армия "Вагнер" Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг е началото на края на властта на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975", предаде Скайнюз.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13453


Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол, заяви че походът на "Вагнер" към Москва е нанесъл големи щети върху режима в Кремъл.

"В краткосрочен план Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще оцелее", каза дипломатът.

"В дългосрочен аспект обаче сегашният руски президент ще падне от власт", продължи Макфол.

"Действията на "Вагнер" от 23-24 юни нанесоха голям удар по имиджа на Путин като непобедим лидер. Руският държавен глава много трудно ще се възстанови от това тежко морално поражение," коментира още той.

По думите на Макфол: В Кремъл вероятно вече са разбрали, че краят на властта на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е близко и сигурно вече са започнали да кроят някакви планове.

Макфол се спря и върху съдбата на Пригожин. "Здравето и животът му са гарантирани. Не вярвам Путин да прибегне към неговото физическо убийство. Стопанинът на Кремъл явно е осъзнал, че евентуално ликвидиране на създателя на "Вагнер" ще го превърне в мъченик", каза още бившият посланик на Вашингтон в Москва.

Дипломатът добави: Бойците от "Вагнер" все още са въоръжени и опасни. Това също е фактор, който възпира Москва да предприеме каквито и да е било действия по отношение на Пригожин.

Според Майк Помпео Евгений Прогожин може да бъде убит като Александър Литвиненко


Майкъл Макфол е роден през 1963 г. и има дипломи по специалностите "Международни отношения" и "Славянски езици". Той бе сред съветниците на Борис Елцин по време на изборите за президент на Русия през 1996 г. Тогава Елцин спечели втои мандат.

Макфол също бе външнополитически съветник на Барак Обама по въпросите на Русия (2009 – 2011 г.), а от 10 февруари 2012 до 26 февруари 2014 г. бе посланик на САЩ в Москва. След отпътуването си от Русия Макфол се отдаде на преподавателска дейност, показа справка на екипа на novini.bg

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2446 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини