Зеленски издаде заповед за укрепване на беларуското направление

  • 30 юни 2023 17:20

  • 3091
  • 0
Зеленски издаде заповед за укрепване на беларуското направление
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога е издал заповед за укрепване на северното (беларуското) направление, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва като причина за това факта, че в Беларус се намира ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13941

Зеленски каза, че е имал среща с представители на правителството и военното ръководство, на която е изслушал доклад на разузнаването и силите за сигурност за ситуацията в северната съседка на Украйна - Беларус.

"Заповедта е главнокомандващият (въоръжените сили на Украйна ген. Валерий) Залужни и началника на командване "Север" на украинската армия (ген. Сергий) Наев (командващ обединените украински сили) да предприемат комплекс от мерки за укрепване на северното направление", заяви Зеленски в съобщение в Телеграм. В краткия си пост в канала той не споменава името на ръководителя на "Вагнер".

От вторник Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг е в изгнание в Беларус по силата на сделка с президента на страната Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в, като това сложи окончателен край на бунта на неговите наемници в Русия, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Украйна: Армията ни напредва по всички направления

Според информации в медиите ЧВК "Вагнер" може да открие своя нова база на беларуска територия в празен военен комплекс близо до град Осиповичи, на 90 километра от столицата Минск.

Зеленски каза, че на срещата са били обсъждани още ситуацията в други участъци на фронтовата линия, доставките на артилерийски боеприпаси и мини и напредъка на украинските военни части.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3091 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини