Военен експерт: Победата на Украйна в тази война е неизбежна

  • 29 юни 2023 12:11

  • 8850
  • 0
Военен експерт: Победата на Украйна в тази война е неизбежна
© Getty Images

Вярвам в неизбежната победа на Украйна в тази агресивна война, която й е наложена от Русия. Това заяви военният експерт Илия Налбантов в предаването "Нашият ден" по БНР. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13752

Той също така прогнозира, че Русия ще капитулира, което ще доведе до промени в световния ред.

Налбантов сподели, че въпреки неговите очаквания, помощта на Запада не беше толкова съсредоточена, колкото би му се искало. По думите му в голямата политика има други измерения, които имат по-дълбок характер за самата Русия.

Въпреки че предоставянето на необходимото оръжие отнемаше месеци, Налбантов заяви, че Украйна продължава да напредва на бойното поле, въпреки липсата на достатъчно боеприпаси. Той отбеляза също, че ако самолетите F-16 бяха предоставени по-рано, ситуацията щеше да изглежда по-различно.

САЩ с нови 500 млн. долара помощ за Украйна

Според Налбантов, успехът на Украйна в тази война е неизбежен. Той изрази увереността си, че Русия ще бъде принудена да капитулира пред Украйна. Това събитие, според него, ще има глобални последици и ще промени света.

“Виждаме, че и без самолети армията на Украйна настъпва, макар и бавно. Западният свят остави вратичка на Путин и кръга около него да отстъпи“, казва той.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
8850 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини