Славчо Велков: Пригожин няма да остане ненаказан от Путин

  • 28 юни 2023 22:16

  • 4802
  • 0
Славчо Велков: Пригожин няма да остане ненаказан от Путин
©
Слушай новината Слушай новината

"Нещата си дойдоха на мястото. Само лаици можеха да смятат, че това е опит за държавен преврат и да се надяват, че Владимир Путин ще бъде свален. Пригожин по този начин е спасявал себе си - било е животоспасяващо действие за самия него. Изявлението на Лукашенко само показа, че нещата стоят така, както някои експерти смятаха", коментира експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 12789

Той е убеден, че действията на Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг няма да останат ненаказани от Путин.

"Това, ме Пригожин се намира в Беларус, съвсем не значи, че нещата ще затихнат. Това е договаряне, вероятно по инициатива на Лукашенко", изрази мнението си гостът. 

Евгений Пригожин е планирал арест на Сергей Шойгу?

Той разкритикува прибързаната реакция у нас на действията на "Вагнер".

"Много хора тук си въобразиха, наблюдаваме в реално време края на Путин. Коя беше тази служба, която подведе премиера на България и го накара да даде пресконференция, в която да заяви, че Пригожин ще бъде на подстъпите на Москва до часове", попита експертът по антитероризъм.

Велков предположи, че част от вагнеровците ще се присъединят към армията на Русия. 

"Вагнер" е наемническа армия, тя не може да съществува без някой да плаща. Кой може да му разреши на Пригожин да ходи в руските затвори и да помилва?", риторично попита събеседникът.

По отношение на контраофанзивата на украинската армия той каза, че това е по-скоро контраинициатива.

"В природата леопардите унищожават алигаторите, а във войната алигаторите унищожават леопардите", лаконичен беше Славчо Велков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4802 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини