За пръв път. Русия призна за военни, загинали при операция на въоръжени опоненти на Владимир Путин

  • 28 юни 2023 19:29

  • 4821
  • 0
За пръв път. Русия призна за военни, загинали при операция на въоръжени опоненти на Владимир Путин
© Getty (архив)

"Най-малко 14 руски военни са загинали при навлизането на бойци от Легиона "Свобода на Русия" в пограничната с Украйна Белгородска област", предаде американското радио "Свободна Европа".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13500


"Според управителя на граничещата с Естония Псковска област Михаил Ведьорников всичките жертви са били местни жители. По думите на губернатора поне десет жители на областта са били пленени, от които трима – върнати в родината им. Той обаче не уточни дали става дума за професионални или наборни военни", добави медията.

"Това е първото признание на официален руски представител, че въоръжените сили на Москва са дали жертви по време на атаки, извършвани от въоръжени опозиционери срещу властта на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975", посочи още радиото.

Както вече екипът на novini.bg писа, подразделение на Легион "Свобода за Русия" в началото на юни влезе на територията на Белгородска област и два дни водеше боевете срещу войници и офицери под командването на Москва.

Прокиевска група съобщава за втори ден на боеве на територията на Русия

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини