Евгений Пригожин е планирал арест на Сергей Шойгу?

  • 28 юни 2023 18:14

  • 3700
  • 0
Евгений Пригожин е планирал арест на Сергей Шойгу?
© Youtube
Слушай новината Слушай новината

"Шефът на частната руска армия "Вагнер" Евгений ПригожинЕвгений ПригожинЕвгений Пригожин е роден на 1 юни 1961 г. Той руски бизнесмен, ресторантьор, собственик на кетъринг е планирал да арестува министъра на отбраната на страната Сергей Шойгу", това написа вестник "Уолстрийт джърнъл".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14019


"Според източници от западноевропейски и американски разузнавателни служби Пригожин е възнамерявал да превземе сградата на щаба на Южния военен окръг в град Ростов на Дон, след което да задържи ръководителя на силовото ведомство в Москва и началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов", посочи още базираната в Ню Йорк медия.

Изданието от САЩ допълни: Пригожин не е успял да реализира плановете си най-вероятно по две причини. Първата, двамата високопоставени военни са били по това време в Москва.

"Втората причина е, че Пригожин е трябвало да забърза похода си към руската столица, защото Федералната служба за сигурност е разкрила плановете на заговорника", добави вестникът.

Байдън: Путин губи войната в Украйна, губи войната и вкъщи

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини