Прекратено е наказателното производство срещу "Вагнер" в Русия

  • 27 юни 2023 12:36

  • 1001
  • 0
Прекратено е наказателното производство срещу "Вагнер" в Русия
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Руското министерство на отбраната обяви, че тежката военна техника, използвана от частната военна компания "Вагнер" ще бъде прехвърлена към действащите подразделения на въоръжените сили на Руската федерация, информира БНР.

Междувременно от пресслужбата на Федералната служба за сигурност съобщиха, че е прекратено наказателното дело за въоръжен бунт, след като е установено, че още на 24 юни "участниците в него са прекратили действията, насочени към извършване на престъпление".

Самолет "Ембраер Легаси 600" с руска регистрация е извършил полет от Русия до Беларус, според приложението за проследяване на полети Flightradar24. Самолетът фигурира в  санкционния регистър на американската Служба за контрол на чуждестранните активи като свързан с основателя на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин.

Самолетът на Пригожин кацна в Беларус

По силата на споразумение с беларуския президент Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в от събота Пригожин спря придвижването на силите на "Вагнер" към Москва, след като получи уверения, че ще бъде приет в Беларус, където сигурността му ще бъде гарантирана.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1001 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини